Ανεπαρκή χαρακτηρίζουν τα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ για την αντιμετώπιση της κρίσης, οι φορείς της αγοράς, η ΓΣΕΒΕΕ και όχι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης, καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Απέναντι στη μοιρολατρία και στο εύκολο επιχείρημα «για όλα φταίει ο κορωνοϊός», τόνισε πως «Η οικονομία δεν είναι φυσικό φαινόμενο» που δεν μπορεί να αποτραπεί, αλλά παίρνοντας νωρίς τις κατάλληλες αποφάσεις και τα κατάλληλα μέτρα, μπορείς να διαμορφώσεις τις οικονομικές εξελίξεις. Αντίθετα βλέπουμε να επικρατεί ένα τεράστιο αλαλούμ, που ιδίως στον τουρισμό έχει οδηγήσει σε αλλοπρόσαλλα φαινόμενα με διαφορετικές εγκυκλίους να ισχύουν στην οδική ή στην αεροπορική πρόσβαση και με την κατάσταση στα βόρεια σύνορά μας να έχει πλήξει ανεπανόρθωτα συγκεκριμένους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Η κυβερνητική ανεπάρκεια όμως στη λήψη μέτρων δεν φαίνεται μόνο στην καθυστερημένη και αναιμική της αντίδραση στα θέματα της οικονομίας, αλλά και στην επιχειρησιακή ανεπάρκεια που επιδεικνύει με πρόσφατο παράδειγμα τη μετατροπή μια ειρηνικής διαδήλωσης σε πολεμικό σκηνικό στο κέντρο της πρωτεύουσας μιας χώρας που επιδιώκει  να προσεγγίσει τουρίστες…
Η καταγγελία του Τρ. Αλεξιάδη περί αναίτιων τραυματισμών ειρηνικών διαδηλωτών από την ανεξέλεγκτη αστυνομική βία προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού βουλευτή Μπ. Παπαδημητρίου που σε επίδειξη της αυταρχικής νοοτροπίας των «ιδιοκτητών του κράτους» απαίτησε «αν θέλουν προστασία από την αστυνομία, να ψηφίζουν τους νόμους» (!)

Απέναντι στα προβοκατόρικα που ακούστηκαν περί «μολότοφ που έπεσαν από ανθρώπους που ήταν δίπλα σας στη διαδήλωση», ο Τρ. Αλεξιάδης δηλώνοντας την παρουσία του στη διαδήλωση και αυτόπτης μάρτυρας των επεισοδίων, μίλησε για αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και της αστυνομίας για τα συμβάντα και για τους τραυματίες, τα οποία έχουν εντέχνως αποκρυβεί από τα μέσα και από τις ψευδείς αναφορές του Υπουργού περί μη ύπαρξης τραυματιών. Προς εμπέδωση δε, κάλεσε τους παρουσιαστές της εκπομπής να παρουσιάσουν τις εικόνες των τραυματιών και τα σχετικά ρεπορτάζ τα οποία είχε αποστείλει, από την προηγούμενη ημέρα, ο ίδιος στο κανάλι.

Κλείνοντας μίλησε για το δύσκολο φθινόπωρο που έρχεται, με χαρακτηριστικό την αποκάλυψη της κυβερνητικής κοροϊδίας προς τους πολίτες, που από τα παχιά λόγια περί ελαφρύνσεων, παρατάσεων ή  μειώσεων των φόρων, υποχρεώνει τους πολίτες να πληρώσουν συνολικά 8,4 δις το επόμενο χρονικό διάστημα.