Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπ. Οικονομικών για την κρατική αρωγή, ο αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης μεταξύ άλλων:

Αναφέρθηκε στη σημερινή επέτειο της 21ης Απριλίου 1967, τονίζοντας την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της προστασίας της Δημοκρατίας και τόνισε ότι δυστυχώς αντί η Βουλή να τιμήσει την συγκεκριμένη ημέρα με άλλο τρόπο, επέλεξε με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις να φέρει προς συζήτηση νομοσχέδιο 32 άρθρων, στο οποίο προστέθηκαν τροπολογίες συνολικά 28 άρθρων (!), υποβιβάζοντας πλήρως τον ρόλο του Κοινοβουλίου και αναδεικνύοντας τη ν υποκρισία της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ανέδειξε την αναφορά βουλευτή της ΝΔ σχετικά με το να γίνει υποχρεωτική η ασφάλιση των κατοικιών σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και κάλεσε τον παριστάμενο υπουργό να πάρει ξεκάθαρη θέση. Η δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες τοποθετήσεις του για κλείσιμο και γκρέμισμα νοσοκομείων, τα οποία δήθεν δεν χρειάζονταν.

Με αφορμή την υποβάθμιση του κοινοβουλευτικού έργου, υπενθύμισε Ερώτηση 26 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το θέμα της Διώρυγας της Κορίνθου, η οποία ενώ έχει κατατεθεί από τις 16/3, δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα.

Κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει επιτέλους και υπενθύμισε ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του στην περιοχή, ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε σε κάτι ουσιαστικό, απλά τροφοδότησε παραπολιτικά σχόλια, με βίντεο και δηλώσεις που δεν αντέχουν σε στοιχειώδη πολιτική κριτική.

Υπενθύμισε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση υπεκφεύγει και δεν απαντά στα σοβαρά θέματα που θέτει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής για νομικά ζητήματα του νομοσχεδίου.

Παρότρυνε τους πάντες να διαβάσουν το δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών της 14/4/21 και τα όσα αντιφατικά αναφέρει, ρωτώντας για μια φορά ακόμα την κυβέρνηση γιατί δεν υιοθετεί την πρόταση κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, την οποία υιοθετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, για τη δημιουργία ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού, και τέλος.

Αναφέρθηκε στη δήλωση του ευρωβουλευτή κ. Κύρτσου, ο οποίος απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ζήτησε «να μαζέψουμε τα σπασμένα κομμάτια».