«Στις εκλογές που έρχονται θα μπορεί να συγκρίνει ο Έλληνας πολίτης τι έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ και τι έγινε επί ΝΔ» τόνισε ο Τρύφων Αλεξιάδης στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του ΣΚΑΪ, φέρνοντας για παράδειγμα τη διαφορετική αντιμετώπιση των δυο κυβερνήσεων στο θέμα του ιδιωτικού χρέους ή στο κόστος των λογαριασμών της ΔΕΗ.

«Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο έκλεισαν 260 φούρνοι… Πόσοι έκλεισαν επί ΣΥΡΙΖΑ;» συνέχισε, μιλώντας για την τεράστια διαφορά του προπαγανδιστικού κυβερνητικού αφηγήματος μπροστά «σε αυτό που βλέπει ο πολίτης στο σούπερ-μάρκετ, στο βενζινάδικο, στο φούρνο και αλλού…»

Σχετικά με την τροπολογία για τον εξωδικαστικό μηχανισμό που κατατέθηκε στη Βουλή, ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είπε:
«Εμείς δώσαμε χθες τη μάχη στη Βουλή. Είμαστε κάθε μέρα παρόντες. Μακάρι η κυβέρνηση να έκανε διάλογο για αυτό το νομοσχέδιο και να καλούσε και τους δικηγόρους, τους συμβολαιογράφους, τους χωροτάκτες… Σε ό,τι αφορά την ουσία, εμείς αποδείξαμε τι κάναμε και ότι βεβαίως θα ακολουθούσαμε άλλη πολιτική, όπως κάνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δηλαδή μείωση φόρων στα καύσιμα και στα βασικά είδη διατροφής και περισσότερους ελέγχους στην αγορά.

Η είδηση από τη χθεσινή μέρα είναι ότι η κυβέρνηση κατέθεσε την περίφημη τροπολογία 100 σελίδων τα μεσάνυχτα, για να συζητηθεί στις 10 το πρωί. Αυτή είναι η κοινοβουλευτική διαδικασία που θέλουν. Αποδεικνύεται από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου ότι κατέθεσε μέτρα δίχως κοστολόγηση. Αν τολμούσε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι τέτοιο θα γινόταν πρωτοσέλιδο! Αυτό δεν υπάρχει πουθενά ως είδηση…»

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Να θυμηθούμε τον Ιούλιο του ’19 τι έλεγαν για το “νόμος και τάξη” και το τι γίνεται σήμερα, να θυμηθούμε τι έλεγαν για τον βασικό μισθό και πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα σήμερα. Έλεγαν για αυξήσεις στο βασικό μισθό διπλάσιες του ρυθμού ανάπτυξης. Θα το δούμε ποτέ;»

Ο Τρύφων Αλεξιάδης επανέλαβε την πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα να γίνει ένα τηλεοπτικό debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ με αφορμή την απόσυρση του Κώστα Καραμανλή είπε με νόημα πως «στη ΝΔ Καραμανλής φεύγει, Καρατζαφέρης έρχεται…!»

Δείτε το video: