Λάθη και αντιφάσεις της κυβέρνησης μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και αποτελεί «πολιτικό παράδοξο» να επιζητά ευχαριστήρια για την ίδια, όταν κατά την πρώτη φάση της πανδημίας τα πηγαίναμε καλά ως προς τα υγειονομικά κρούσματα, ενώ τώρα που η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει λέει πως η ίδια δεν φταίει και ρίχνει τις ευθύνες στους πολίτες.

Καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του OPEN, ο Τρύφων Αλεξιάδης μίλησε για κυβερνητική αδυναμία διαχείρισης της πανδημίας και των συνεπειών της, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τη χρήση μάσκας από μικρά παιδιά, θέτοντας το ερώτημα αν στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα αντέχει να επιβαρυνθεί περισσότερο από το άνοιγμα των σχολείων.

Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο στα θέματα κορωνοϊού, οικονομικής πολιτικής και εξωτερικής πολιτικής, τόνισε ο βουλευτής. Ειδικότερα απέναντι στην προκλητικότητα Ερντογάν, ενώ χρειάζεται εθνική συνεννόηση και συγκρότηση εθνικού μετώπου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, δεν επιδιώκει τον διάλογο και δεν ενημερώνει το Κοινοβούλιο.

Από μεριάς μας, συνέχισε ο Τρ. Αλεξιάδης, θα ζητήσουμε απαντήσεις μέσα στη Βουλή για τα πολλά ερωτήματα που προκύπτουν από τη συμφωνία ΑΟΖ με την Αίγυπτο και κάλεσε τα κυβερνητικά στελέχη να αφήσουν τα μαθήματα πατριωτισμού και την κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.