Σε χθεσινοβραδινή εκπομπή του Blue Sky, ο Τρύφων Αλεξιάδης, Βουλευτής Β’ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως με την εμφάνιση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ξεκαθάρισε το τοπίο των απατηλών προεκλογικών εξαγγελιών της ΝΔ με τις μετεκλογικές πρακτικές μη υλοποίησης των υποσχέσεων.

Θύμισε από τη μια τις υπερφίαλες δηλώσεις τους π.χ. περί κατάργησης του νόμου Κατρούγκαλου, αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, κατάργησης των 29 «άδικων φόρων του ΣΥΡΙΖΑ», για τις οποίες δεν ακούσαμε τίποτα, ενώ παράλληλα αποδείχτηκε πως δεν δεσμεύτηκαν στη μείωση φόρων και στην υλοποίηση των δεσμεύσεων και των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τη μείωση προκαταβολής φόρου από 100% στο 50% ή την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ από 01.01.2020.

Μίλησε για μαθήματα πολιτικής υποκρισίας εκ μέρους των κυβερνώντων, θυμίζοντας τη θέση τους περί «προδοτικής» και «επιζήμιας» συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία τώρα τηρούν. Μαθήματα πολιτικής υποκρισίας, όπως οι ανακόλουθες θέσεις τους σε θέματα Παιδείας, που ενώ από τη μια κόπτονται για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, προβάλλοντας ως κύριο λόγο την αποφυγή να σπουδάζουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό, την ίδια στιγμή ανακοινώνουν μέσω του Υπουργείου Παιδείας μείωση του αριθμού των Ελλήνων φοιτητών, είτε μιλούν για βαθμολογικό όριο για την εισαγωγή σε δημόσια Πανεπιστήμια, που δεν θα ισχύει όμως για την εγγραφή σε ιδιωτικά.

Για το θέμα της μείωσης των πλεονασμάτων είπε πως οι δηλώσεις περί αναξιοπιστίας της χώρας είναι ένα σοβαρότατο πολιτικό και οικονομικό λάθος της κυβέρνησης σε μια κρίσιμη περίοδο, εν όψει νέας εξόδου στις αγορές. Αναφέρθηκε στην άθλια κατάσταση που ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε τη χώρα με συμφωνημένα δυσθεώρητα πλεονάσματα και θύμισε πως κατάφερε και να τα μειώσει και να ανακουφίσει το λαό και μέσω του ειδικού καταπιστευτικού λογαριασμού να πετύχει πλεονάσματα της τάξης του 2,5%, τα οποία και κάλεσε τη σημερινή κυβέρνηση να τα διατηρήσει μαζί με όλα τα μέτρα κοινωνικής και ασφαλιστικής ωφέλειας. Οι αντιδράσεις της παριστάμενης εκπροσώπου της ΝΔ με πολιτική φρασεολογία περί «σοβιετικού τύπου» διακυβέρνησης, μπορεί να μην μπόρεσαν να κρύψουν το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου που επιχειρεί η κυβέρνηση, έδωσαν όμως το έναυσμα στον εκπρόσωπο της «Ελληνικής Λύσης» να μιλήσει για «κατσαπλιάδες του ΣΥΡΙΖΑ»…

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, μεταναστευτικό ζήτημα δήλωσε την αντίθεσή του ως προς την αντιμετώπιση του, ως διμερούς θέματος μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, τόνισε πως είναι διεθνές θέμα που αφορά την Ε.Ε. και την ευρύτερη περιοχή μας και δήλωσε πως δεν πρέπει να αποτελεί θέμα κομματικής αντιπαράθεσης. Αντίθετα πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν και σύμφωνα με τις πολιτικές, τις κοινωνικές, αλλά και τις χριστιανικές αρχές να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να βοηθήσουν και να περιθάλψουν ανθρώπους που βιώνουν τον πόνο.

Για τις διεργασίες εντός ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την πίστη του στον ζωντανό, ανοικτό και δημοκρατικό διάλογο που διεξάγεται ήδη, και την αξιοποίηση του μεγάλου ποσοστού που πήρε στις εκλογές, μέσω της διεύρυνσης του κόμματος και της αντιστοίχισης του με την κοινωνική και πολιτική του βάση.