«Οι ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημικής κρίσης, για την κατάταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή κλίμακα με τους εμβολιασμούς, για την κατάσταση της οικονομίας βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση. Τα επικοινωνιακά της τεχνάσματα και η προπαγάνδα δεν μπορούν να αλλοιώσουν τα δεδομένα και την πραγματικότητα των πάνω από 15.000 θυμάτων, τη μεγάλη αναλογία θανάτων ανά εκατομμύριο και των ερωτημάτων που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας μέσα στη Βουλή και ποτέ δεν απαντήθηκαν».

Καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, ο βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης μίλησε για την αδιέξοδη προσπάθεια της κυβέρνησης να κατηγορεί πολιτικούς της αντιπάλους τη στιγμή που δεν απαντά αν μέσα στην κοινοβουλευτική της ομάδα υπάρχουν ανεμβολίαστοι, ξεχνά δηλώσεις υπουργού που στο πρόσφατο παρελθόν έκλεινε το μάτι στο «αντιεμβολιαστικό κίνημα» και στηρίζει και ταυτίζεται με λαϊκιστικές δυνάμεις στην Ισπανία κατά των εμβολίων.

Σε ερώτηση σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, ο Τρ. Αλεξιάδης υπενθυμίζοντας ότι οι ερχόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, μίλησε για την ευκαιρία που παρουσιάζεται για τη συγκρότηση ενός μεγάλου προοδευτικού μετώπου που θα ανακόψει τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα.