Το σημαντικό δεν είναι τι είπε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, αλλά οι ερωτήσεις που δεν έγιναν, από δημοσιογράφους που υποτίθεται υπηρετούν την αντικειμενική ενημέρωση κι έχουν αποφασίσει να νοικιάσουν τη δημοσιογραφική τους πένα σε συγκεκριμένα συμφέροντα δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΕΛΛΑΔΑ FM ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης.

Αναφορικά με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες μίλησε για μέτρα που από τη μια δεν αντιμετωπίζουν στο ελάχιστο τα προβλήματα των ημερών, την ακρίβεια, τα χρέη και την επερχόμενη ενεργειακή φτώχεια και από την άλλη αφορούν γενικά και αόριστα την αύξηση κάποιων επιδομάτων και την επέκταση κάποιων μέτρων, που όμως απέχουν πολύ από όσα προανήγγειλε η κυβερνητική προπαγάνδα μέσω των φιλικών της μέσων  το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Χαρακτήρισε δε κορυφαίο ατόπημα και κοροϊδία ταυτόχρονα την εξαγγελία μέτρων που θα ισχύσουν …μετά τις εκλογές (!) τις οποίες ο ό ίδιος ο πρωθυπουργός προσδιόρισε προς την Άνοιξη.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στην προαναγγελθείσα μέσα από πρωινές εκπομπές συστημικών καναλιών κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος η οποία δια στόματος πρωθυπουργού εξειδικεύτηκε σε μείωση του τέλους επιτηδεύματος αν …αυξηθούν οι εργαζόμενοι με πλήρη απασχόληση. Γεγονός που αφενός αποδεικνύει την άγνοια που έχουν για το τι συμβαίνει στην αγορά, που ενώ οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα οι ίδιοι, τους καλούν να προσλάβουν και άλλα άτομα και αφετέρου δείχνει πως ευνοούν συγκεκριμένα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αλλά και η εξαγγελία της παραχώρησης ακινήτων του δημοσίου σε ιδιώτες – άλλο ένα μεγάλο deal  από αυτά που προσπαθεί να κλείσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη πριν φύγει – για να χτίσουν και να ωφεληθεί το ιδιωτικό αντί για το δημόσιο συμφέρον, αποδεικνύει ότι γνώμονάς τους δεν είναι η αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας και η διάχυση του παραγόμενου πλούτου στην κοινωνία ή η καταπολέμηση της ανεργίας ή η επίλυση του προβλήματος στέγης, αλλά η εκχώρηση δημόσιας περιουσίας σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο Τρ. Αλεξιάδης στη συνέχεια σχολίασε την άρνηση διαλόγου που επιδεικνύει η κυβέρνηση της ΝΔ, ως αποτέλεσμα του φόβου και της αδυναμίας να αντιπαρατεθούν, από τον κ. Μητσοτάκη που είναι ίσως ο μόνος πολιτικός αρχηγός που τρέμει και φοβάται να πάει σε ντιμπέιτ με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, μέχρι το οικονομικό του επιτελείο, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν θα βρείτε ούτε μία εκπομπή με τον κ. Σταϊκούρα, με τον κ. Βεσυρόπουλο ή τον κ. Σκυλακάκη που να συζητούν με κάποιον από την αντιπολίτευση, είναι όλες εκπομπές σε προστατευμένα στούντιο, με δημοσιογράφους με στημένες ερωτήσεις χωρίς κανένα διάλογο.

Κλείνοντας υπενθύμισε σειρά από ψεύτικες εξαγγελίες της ΝΔ που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν και για τις οποίες δημοσιογράφοι στη ΔΕΘ θα μπορούσαν να ρωτήσουν τον πρωθυπουργό, όπως π.χ. για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου τον οποίον υλοποιούν, για την κατάργηση των “29 άδικων φόρων του ΣΥΡΙΖΑ” που όχι μόνο τους διατηρούν αλλά μερικούς τους αυξάνουν, για την προεκλογική δέσμευση για αυξήσεις στους μισθούς διπλάσιους του ρυθμού ανάπτυξης κ.α. Δεν βρέθηκε δυστυχώς δημοσιογράφος να ρωτήσει τον κ. Μητσοτάκη ποια είναι η εκτίμησή σας για το έλλειμμα 31.12.22 και τι θα κάνετε με το θέμα του πλεονάσματος που θα πρέπει να υπάρχει το ’23; Δεν βρέθηκε δυστυχώς δημοσιογράφος να ρωτήσει τον κ. Μητσοτάκη, αφού πάνε όλα τόσο καλά στην οικονομία, αφού έχουμε τόση ανάπτυξη, αφού μειώνεται η ανεργία, αφού πάνε όλα τόσο τέλεια τι φοβάται η κυβέρνηση και δεν προχωρεί στη θέσπιση του πολύ  απλού και χωρίς κόστος για το δημόσιο μέτρου, που όλοι οι  επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς, Επιμελητήρια κ.λπ. κατέθεσαν ως πρόταση ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, του ειδικού επαγγελματικού ακατάσχετου λογαριασμού; Όσο για το μεγάλο θέμα της διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους δεν ακούσαμε τίποτα!