«Οι 17.000 νεκροί και οι χιλιάδες πολίτες που έχουν προσβληθεί με την ασθένεια, δεν αποτελούν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης» δήλωσε o Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή στην τηλεόραση του OPEN.

Kάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει την επικοινωνία, να σταματήσει να αρνείται το διάλογο και τη συναίνεση και να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, λαμβάνοντας υπ΄ όψη τις προτάσεις των πολιτικών δυνάμεών της αντιπολίτευσης που προσεγγίζουν λογικά το θέμα της πανδημίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στάση της κυβέρνησης στο θέμα της πρόσβασης στις εκκλησίες, όπου η κυβέρνηση αφού αρχικά αγνόησε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αναγκάστηκε τελικά να υλοποιήσει ίδιες προτάσεις που αποφάσισαν φωτεινά μυαλά της εκκλησίας.

Ο Τρ. Αλεξιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για πλάνη καλώντας την «να  ψάξει να βρει τους αντιεμβολιαστές στις καινούριες επιτροπές που έχει ορίσει και ανάμεσα στα στελέχη της και στους συνδικαλιστές της στο χώρο π.χ. της αστυνομίας», αλλά και διγλωσσία, αναφέροντας σαν χαρακτηριστικό διφορούμενο παράδειγμα «όταν αστυνομικός συνοδεύει σε νοσοκομείο έναν κρατούμενο, οι υπάλληλοι του νοσοκομείου να πρέπει να είναι όλοι εμβολιασμένοι, ενώ ο ίδιος αστυνομικός όταν τον οδηγεί σε ένα αστυνομικό τμήμα, να αποτελεί δικαίωμα του κάθε συναδέλφου του αν έχει εμβολιαστεί ή όχι».