«Είμαστε με την κάθε Γεωργία στη Θεσσαλονίκη και την κάθε Ελένη στις Βρυξέλλες» τόνισε ο αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β’ Πειραιά, Τρύφων Αλεξιάδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΚONTRA και τον Γιώργο Μελιγγώνη.

«Έχουμε ξεκάθαρη θέση, δεν επιδιώκουμε κυβέρνηση ηττημένων, δεν θα αξιοποιήσουμε τη δεύτερη διερευνητική εντολή, το έχει πει ξεκάθαρα και ο Αλέξης Τσίπρας. Τελεία και παύλα! Άλλωστε δεν υπάρχει και αριθμητικά περιθώριο για να γίνει αυτό» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και συμπλήρωσε:

«Είμαστε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας. Και κυβέρνηση συνεργασίας σημαίνει προγραμματική σύγκλιση Δεν έχω δει μέσα στην ελληνική Βουλή άλλο κόμμα πλην του ΠΑΣΟΚ, που να συμφωνούμε σε πολλά, αλλά όχι σε όλα», ενώ υπενθύμισε πως «την επόμενη ημέρα των εκλογών, πολλά από αυτά που ακούγονταν πριν, θα είναι διαφορετικά».

Στη συνέχεια τόνισε πως από την προσωπική του εμπειρία από τη συμμετοχή του στις περιοδείες στη Β’ Πειραιά – φέρνοντας ως πρόσφατα παραδείγματα την ανταπόκριση του κόσμου σε εξόρμηση στη Δραπετσώνα και τη συμμετοχή σε συνέλευση στη Σαλαμίνα – φαίνεται ξεκάθαρα πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα. «Το ζήτημα δεν είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος. Το ζήτημα πλέον είναι αν θα είναι μικρή ή μεγάλη η διαφορά μας από τη ΝΔ. Εμείς παλεύουμε για να είναι πολύ μεγάλη η διαφορά!»

Τέλος, μιλώντας για μετεκλογικές συνεργασίες επισήμανε ότι το θέμα της οικονομίας κυριαρχεί στην κοινωνία και τόνισε ότι «οι δικές μας προτάσεις είναι πολύ καλύτερες από τη ΝΔ στα θέματα ακρίβειας, αμοιβών και χρεών . Και μακάρι κάποιος από το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ να κάνει ένα debate μαζί μου, διότι μέχρι στιγμής δεν το έχει τολμήσει…»

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: