«Δεν μπορεί να ζήσουμε σκηνές, όπου δικαστικοί επιμελητές με την προστασία της αστυνομίας θα συγκρούονται με την κοινωνία… Εμείς θα είμαστε εκεί. Θα συγκρουστούμε… Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιτρέψουμε να πετάνε κόσμο στο δρόμο» είπε ο βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές» του Action24.

Μάλιστα κάλεσε επανειλημμένα την κυβέρνηση να φέρει άμεσα διάταξη, η οποία με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα προστατεύει την πρώτη κατοικία.

«Θέλω να συγχαρώ την ελληνική δικαιοσύνη για την ταχύτητα απονομής “δικαιοσύνης”. 30 Ιανουαρίου κατατέθηκαν από τον Δικηγορικό Σύλλογο και την πλευρά των τραπεζών και των funds πάνω από 2.000 σελίδες σχετικών εγγράφων και με τρομερή ταχύτητα η ελληνική δικαιοσύνη, στις 8 Φεβρουαρίου έβγαλε την απόφαση… Συγχαρητήρια και μακάρι να γίνεται το ίδιο και σε άλλες υποθέσεις συνδικαλιστικών ενώσεων, εργαζομένων και πολιτών…» είπε και συμπλήρωσε:

«Συγχαρητήρια και στον κ. Σταϊκούρα και στον κ. Στουρνάρα που έχουν το χάρισμα της πρόβλεψης, διότι από τον Οκτώβρη είχαν πει με σαφήνεια ότι θα λυθεί αυτό το θέμα …. θα λυθεί με τέτοιο τρόπο που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στις τράπεζες και στα funds… σήμερα είναι η χαρά των Πάτσηδων… όλοι αυτοί που είχαν επενδύσει σε αυτούς τους τομείς θα βγάλουν πάρα πολλά χρήματα και το ελληνικό Δημόσιο, με τον νόμο που επανάφερε η κυβέρνηση, θα χάσει έσοδα διότι δεν θα φορολογείται η μεταβίβαση από τον ένα ιδιοκτήτη στον άλλον…»

Ο Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 που ανέλαβε την κυβέρνηση δεν κληρονόμησε προστασία πρώτης κατοικίας. «Παρ’ όλα αυτά καταφέραμε την περίοδο 2015-19 να μη βγει ούτε μία πρώτη λαϊκή κατοικία σε πλειστηριασμό. Ας βγει όποιος θέλει να μου αποδείξει το αντίθετο… Εμείς καταφέραμε και φέραμε νομοθετικές προβλέψεις, που προστάτευαν την πρώτη κατοικία και μάλιστα τη διευρύναμε, δηλαδή επιχειρηματικά δάνεια που είχαν γίνει με ενέχυρο την πρώτη κατοικία – ενώ δεν ισχύει άλλες χώρες – εμείς καταφέραμε σε περίοδο μνημονίων και επεκτείναμε τη δυνατότητα να ενταχθούν και αυτά στον εξωδικαστικό συμβιβασμό…»

Σχολιάζοντας τις «μεταγραφές» στελεχών από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ δήλωσε:

«Η ΝΔ δείχνει ότι τιμά τις οικογενειακές παραδόσεις, της αποστασίας και των παρακολουθήσεων! » και σημείωσε στη συνέχεια
«Άλλο πράγμα είναι να έχεις μια πολιτική θέση, να διαπιστώσεις ότι ένας χώρος δεν σε εκφράζει και να μετακινηθείς σε άλλο χώρο, και άλλο πράγμα είναι να προέρχεσαι από χώρο που έχει βασικό του σύνθημα το “ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά”, να έχεις συγκρουστεί με τις κυβερνήσεις της δεξιάς και μετά να ανακαλύψεις πόσο καλός είναι ο Μητσοτάκης. Και μάλιστα, να το ανακαλύψεις όταν έχουν γίνει όσα έχουν γίνει με τις παρακολουθήσεις, όταν η ΝΔ έχει μέσα της στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. από την ακροδεξιά, όταν είναι σε επαφές με τον Καρατζαφέρη…»

Ο βουλευτής Β΄ Πειραιά μίλησε και για το δίλημμα των ερχόμενων εκλογών: «Μπροστά μας είναι εκλογές με απλή αναλογική, θεωρώ ότι αυτές οι εκλογές θα δώσουν κυβέρνηση, πρέπει με αφορμή αυτό το εκλογικό σύστημα να απαντήσουμε στον ελληνικό λαό: Θα έχουμε τον κ. Μητσοτάκη την επόμενη μέρα στην κυβέρνηση ή θα έχουμε μια προοδευτική κυβέρνηση που θα απαντήσει στη δεξιά πολιτική;»

Δείτε τις τοποθετήσεις του Τρύφωνα Αλεξιάδη στο παρακάτω βίντεο: