Την αποκάλυψη της κυβερνητικής πολιτικής απάτης με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, σχολίασε σε συνέντευξή του στο Δελτίο ειδήσεων του KONTRACHANNEL ο Τρ. Αλεξιάδης. Από την πρώτη στιγμή που κατατέθηκε η κυβερνητική τροπολογία, τον περασμένο Ιούλιο, υποβάλλαμε ερωτήσεις για το ακατάσχετο και τον μη συμψηφισμό των ποσών με οφειλές προς το δημόσιο, είπε ο Βουλευτής και είτε επιφυλάσσονταν να απαντήσουν, είτε παρέπεμπαν  σε μελλοντικές απαντήσεις.

Η πίεση με την κατάθεση της Επίκαιρης ερώτησης του Τρ. Αλεξιάδη, ανάγκασε τους Υπουργούς την περασμένη Παρασκευή, να παραδεχθούν την ανυπαρξία θεσμικού πλαισίου και να αποκαλυφθεί η πολιτική λαθροχειρία που επιχειρούσαν. Ο Βουλευτής δήλωσε πως ελπίζει το νομοθετικό κενό να οφείλεται σε πολιτική ανικανότητα, γιατί αν οφείλεται σε πολιτικό σχεδιασμό, με σκοπό μέσω κατάσχεσης και συμψηφισμού των επιστρεφόμενων αναδρομικών, να εισπράττουν τις πληρωμές των φόρων, τότε « ό όρος πολιτικοί απατεώνες είναι πολύ ήπιος ».

Η παραδοχή του λάθους τους και η υπόσχεση πως θα νομοθετήσουν κατάλληλα ώστε να μην «πειραχτούν» τα αναδρομικά, όμως δεν αποτελεί η λύση του προβλήματος, καθώς η φορολόγησή τους κρύβει την πολιτική εξαπάτηση που επιχειρούν. Στα αναδρομικά, που προέκυψαν μετά από περικοπές στις συντάξεις που έκανε κατά το παρελθόν η ΝΔ, το ποσό φόρου που θα πρόκυπτε, αν φορολογούνταν με τους όρους και τους συντελεστές των χρόνων των περικοπών, θα ήταν μικρότερο από την φορολόγησή τους ως έσοδα του 2020.

Ο Τρ. Αλεξιάδης κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει λύση, προτείνοντας την έκδοση αυτόματης συμπληρωματικής εκκαθάρισηςαπό τις φορολογικές υπηρεσίες για τα έτη των περικοπών, έτσι ώστε τα ποσά των αναδρομικών να συμπεριληφθούν στα έσοδα εκείνων των ετών και να φορολογηθούν με τους τότε φορολογικούς συντελεστές. Τα «δωράκια» της κυβέρνησης προς τα μεγάλα συμφέροντα, με πρόσφατο παράδειγμα την ψήφιση διατάξεων που τη μια χαρίζουν 18 εκατομμύρια ευρώ σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, την άλλη μειώνουν τα έσοδα του δημοσίου  μετά από αίτημα των εταιριών συνδρομητικής τηλεόρασης, αποδεικνύουν τη δυνατότητα ελάφρυνσης της φορολογίας των συνταξιούχων. Ο Τρ. Αλεξιάδης κάλεσε την κυβέρνηση να αποφασίσει τη διαγραφή,  μέχρι ενός ορισμένου ποσού, των φόρων που θα προκύψουν, σε αναλογία πάντα με το εισόδημα του συνταξιούχου, καθότι « δεν είναι δυνατόν αυτός που παίρνει μια μικρή σύνταξη και θα λάβει αναδρομικά 300 η 400 ευρώ, να φορολογείται κιόλας ».

Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης υπενθύμισε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα να μη δανείζεται μέσω μνημονίων, αλλά να βγαίνει στις αγορές μόνη της, και την αντίθεση με τις επιδιώξεις των νεοφιλελεύθερων στελεχών της ΝΔ να οδηγήσουν τη χώρα σε δανεισμούς μέσω μνημονίων, ώστε να επιβάλλουν τις ακραίες φιλελεύθερες πρακτικές τους, που δεν μπορούν να επιβληθούν αλλιώς. «Κάποιοι στη ΝΔ ονειρεύονται μνημόνια», κατέληξε, « αλλά δεν θα το επιτρέψουν ούτε οι πολίτες με το καθημερινά διογκούμενο κύμα δυσαρέσκειας απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης, ούτε η αντιπολιτευτική μας τακτική με την οποία αναδεικνύουμε ότι οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή ».