Για κυβερνητική απραξία, ανικανότητα και αδυναμία στη διαχείριση των προβλημάτων μίλησε σε συνέντευξή του στον REAL FM ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφων Αλεξιάδης. «Στα υπαρκτά προβλήματα των πολιτών, των επιχειρήσεων, της κοινωνίας, του καθενός που δίνει τον αγώνα του για να επιβιώσει, η κυβέρνηση απαντά με τον «μην ανησυχείτε, κάποτε θα κάνω κάτι», δήλωσε χαρακτηριστικά, «αλλά το θέμα είναι τι κάνει τώρα».

Ενδεικτικό της κυβερνητικής προσέγγισης στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία, είναι η δήλωση Σκυλακάκη στον ίδιο ραδιοσταθμό, στο πλαίσιο της ακραίας φιλελεύθερης ιδεολογίας που εκφράζει, ότι «σαν γενική αρχή του δεν συζητά το θέμα της διαγραφής ή της ρύθμισης των χρεών με τους θεσμούς», δηλαδή όπως επεσήμανε ο Τρ. Αλεξιάδης «ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης που θα διαπραγματευτεί με τους θεσμούς, έχει υιοθετήσει από πριν τα επιχειρήματα του αντιπάλου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη Βουλή και κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής και κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ανέδειξε αναλυτικά και με στοιχεία το τι έκανε για το ιδιωτικό χρέος την περίοδο της διακυβέρνησής του 2015-2019, όπως π.χ. κούρεμα χρεών προς ασφαλιστικά ταμεία, ρύθμιση 100 δόσεων, εξωδικαστικό συμβιβασμό, νόμο Φλαμπουράρη κ.λπ. Αντίθετα με το τι γινόταν πριν το 2015 και το τι γίνεται από το 2019 και μετά, επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν μεγάλες ρυθμίσεις και διαγραφές χρεών, αλλά και προστασία της πρώτης κατοικίας. Εξάλλου το 80% των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών πλήρωναν λιγότερους ή ισόποσους φόρους με αυτούς που πλήρωναν πριν το 2015, ενώ υπήρξαν κλάδοι, όπως των ΤΑΧΙ που πλήρωναν αθροιστικά πολύ λιγότερα σε φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές.

Τα απόλυτα κοστολογημένα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι Ι» και «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» επιβεβαιώνονται από τις προτάσεις και τα αιτήματα των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, τους οποίους δεν μπορούν να κοροϊδέψουν πλέον τα προεκλογικά πυροτεχνήματα της ΝΔ. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τα ψεύδη περί υπερφορολόγησης και το περίφημο «κίνημα της γραβάτας», που όπως δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης με την απαράδεκτη τροπολογία για τα κολλέγια της Κεραμέως «κατάλαβαν τι σημαίνει επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα», ενέργεια «που δείχνει την αντίληψή τους για ενίσχυση της ιδιωτικής παιδείας, της ιδιωτικής υγείας και όχι της δημόσιας».

Τέλος με αφορμή τα δημοσιεύματα για το σκάνδαλο της Folli-Follie, τόνισε πως «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα σε αντίθεση με αυτά που έκαναν στελέχη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που με ακραίες αντιδράσεις, εκφόβιζαν δικαστικούς λειτουργούς». Μίλησε δε για απόλυτη παραπλάνηση, «καθότι βέβαια ένα στοιχείο δικογραφίας, που υπήρχε τόσο καιρό πριν, διοχετεύτηκε χθες από ανώνυμες πηγές στα ΜΜΕ, γιατί κάποιοι θέλουν να κρύψουν τους 4.000 νεκρούς, τα ρεζιλίκια με το τι έγινε στη Θεσσαλονίκη , καθώς και το ότι χθες στη Βουλή με το πρόσχημα του «κατεπείγοντος» έφεραν νομοσχέδιο και πέρασαν διατάξεις που είτε μειώνουν τη φορολογία σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, είτε ευνοούν φοροφυγάδες και λαθρέμπορους».