Την ξεκάθαρη θέση πως πέρα από κομματικές αντιπαραθέσεις και μικροπολιτικές τακτικές, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποστηρικτική της κυβέρνησης, όταν η χώρα δίνει μάχες εθνικού ενδιαφέροντος σε διεθνές επίπεδο, διατύπωσε σε παρέμβασή του σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ ο  βουλευτής Β΄ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης.

Την ενότητα βέβαια που επικαλέστηκε για την ώρα της μάχης, διέκοψε η νεοδημοκρατική σπέκουλα της Ευρωβουλεύτριας της ΝΔ Α. Ασημακοπούλου που διαβάζοντας  επιλεκτικά αποσπάσματα, παραποίησε το νόημα ερώτησης που κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτης σχετικά με πολύ σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων  που συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο Τρ. Αλεξιάδης κάλεσε τους πολίτες να διαβάσουν ολόκληρη την ερώτηση του Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- GUE/NGL, κατήγγειλε τις υβριστικές εκφράσεις που ακούστηκαν για το πρόσωπο του και υπενθύμισε την υποκρισία των δήθεν πατριωτικών κραυγών υπεράσπισης των ελληνικών συμφερόντων. Στελέχη της ΝΔ ήταν αυτά που στο πρόσφατο παρελθόν, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δήλωναν  πως εμπιστεύονταν περισσότερο τον Ερντογάν  παρά τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ την περίοδο που βρίσκονταν στις τουρκικές φυλακές δυο Έλληνες αξιωματικοί επέλεγαν να παραστούν στις εορταστικές φιέστες του Ερντογάν.

Η Ευρωβουλεύτρια της ΝΔ μιλούσε για υιοθέτηση της τουρκικής προπαγάνδας την  ώρα που παραπληροφορούσε την κοινή γνώμη και διακινούσε ή ίδια fake news.  Άλλη μια απόδειξη του τεράστιου πολιτικού χάσματος που χωρίζει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.