«Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει το κλίμα δυσαρέσκειας που υπάρχει στην κοινωνία και οι αντιδράσεις των πολιτών στα social media και αλλού, δείχνουν τη θετική αποδοχή της πρωτοβουλίας. Βεβαίως αύριο, μεθαύριο θα έρθει κάποια δημοσκόπηση που θα δείχνει τη ΝΔ να είναι 40%, 50% μπροστά αλλά συνηθισμένοι πια σε αυτό το ανέκδοτο, δεν γελάει κανένας», δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής  Β΄ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης.

Εκφράζοντας δε την εκτίμησή του για την τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας είπε «Μετά από τη γενικευμένη δυσαρέσκεια των πολιτών από τους λογαριασμούς ρεύματος που λαμβάνουν ή μετά από το τεράστιο κύμα με τα ειρωνικά στιχάκια προς την κυβέρνηση, τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης αποτελούν ανέκδοτο που δεν γελάει κανένας. Αμφισβητούμε τη δημοσκόπηση και σε ότι αφορά τα μεθοδολογικά της στοιχεία και στον αριθμό αυτών που πήραν μέρος, αλλά κυρίως επειδή ως βουλευτής του κοινοβουλίου και ως πολίτης έχω επαφή με τους πολίτες, καταλαβαίνω  το τεράστιο κλίμα της δυσαρέσκειας  που υπάρχει αυτή την στιγμή, δεν μπορεί να εκφράζεται μέσω αυτής της δημοσκόπησης. Αυτή είναι η πολιτική και κοινωνική μου εκτίμηση».

Ζήτησε από τους πολίτες να παρακολουθήσουν την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή και εκτίμησε πως « ο πολίτης θα καταλάβει τι κακό έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση και τι πρέπει να γίνει. Θεωρούμε ότι πρέπει να πέσει αυτή η κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές». Παράλληλα απευθύνθηκε στον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ και ζήτησε εξηγήσεις για την επαμφοτερίζουσα στάση τους «Εμείς καταθέτουμε πρόταση μομφής για να πέσει η κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές. Όσοι ψηφίζουν πρόταση μομφής για να πέσει η κυβέρνηση αλλά δεν ζητούν εκλογές, εννοούν ότι αυτή η Βουλή θα βγάλει άλλη κυβέρνηση; Αν κάποιοι ονειρεύονται μια νέα κυβέρνηση Παπαδήμου ή μια κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, καλό είναι να το ξεκαθαρίσουν από τώρα,  διότι στην προεκλογική περίοδο του ΚΙΝΑΛ δεν καταλάβαμε τι θέση έχει ο κ. Ανδρουλάκης  για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και για την κυβέρνηση Παπαδήμου».

Στην απάντησή του ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ κ. Καμίνης  μιλώντας περί αξιοπιστίας και ανευθυνότητας, κατάφερε συνδέοντας τις φυσικές καταστροφές με τις εκλογές, να επαναφέρει στη συζήτηση τους νεκρούς στο Μάτι αλλά και να προβάλει θέμα αντισυνταγματικότητας. Το μόνο που δεν έκανε είναι να απαντήσει στο ερώτημα αν μπορεί αυτή η Βουλή να βγάλει νέα κυβέρνηση, την ώρα όμως που έπλεκε το εγκώμιο της «σοβαρής κυβέρνησης  Παπαδήμου» και έριξε ευθύνες στον κ. Σαμαρά που την έριξε…