Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη διαχείριση κρίσεων σε όλους τους τομείς δεν κρύβεται πλέον ούτε με τα επικοινωνιακά της τεχνάσματα, ούτε με τον χρηματισμό μέσων ενημέρωσης. Η αναποτελεσματικότητά της στην αντιμετώπιση του όποιου προβλήματος, το έλλειμμα κυβερνητικής πολιτικής, η υποστελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών δημοσιοποιείται καθημερινά πλέον κι έφτασε στις πρόσφατες πυρκαγιές να εκφραστεί και με δηλώσεις στελεχών του κρατικού μηχανισμού και αυτοδιοικητικών παραγόντων σε διάφορες Περιφέρειες της χώρας, που αδυνατούν να φορτωθούν τις ευθύνες και μιλούν περί λαθών, εγκατάλειψης και εγκληματικών παραλείψεων.

Σε έναν άλλο τομέα, της υγειονομικής κρίσης, αντί της ανταπόκρισης στα αιτήματα των υγειονομικών που εδώ και μήνες προειδοποιούσαν, αντί της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, η αποτυχία της κυβερνητικής εκστρατείας για τον εμβολιασμό σε συνδυασμό με το νέο κύμα της πανδημίας που πλήττει τη χώρα, προοιωνίζει νέους κινδύνους. Χαρακτηριστικό της εγκληματικής αδιαφορίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ότι δεν έκαναν τίποτα για τη θωράκιση του Ε.Σ.Υ., η σημερινή δημοσιοποίηση από τον Σύλλογο Εργαζομένων των Νοσοκομείων Κρατικού Νίκαιας και Δυτικής Αττικής (ΣΕΚΝΔΑ) της επιστολής παραίτησης της Προϊσταμένης του Τμήματος Προμηθειών του Νοσοκομείου, μέσω της οποίας εκφράζει την αδυναμία εκπλήρωσης των καθηκόντων της και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η υπηρεσία λόγω της έλλειψης του στοιχειωδώς απαιτούμενου προσωπικού.

Κραυγή αγωνίας εκπέμπει η συγκεκριμένη αναφορά προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, για γραφεία και αποθήκες διαχείρισης υλικών που θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ. Χωρίς τη δυνατότητα να εφοδιάζουν με αποστειρωμένο υλικό, αντιδραστήρια, επιδέσμους, μέχρι και έντυπα γραφικής ύλης τα τμήματα του Νοσοκομείου, αλλά και αδυναμία εξυπηρέτησης οικονομικά αδύναμων ασθενών που εφοδιάζονταν τις απαραίτητες ταινίες σακχάρου, τις βελόνες της ινσουλίνης κ.λπ.

 

Και απέναντι σε αυτή την κραυγή για την υποστελέχωση και την αποκάλυψη για τα προβλήματα λειτουργίας που επιφέρει στο Κρατικό της Νίκαιας, η κυβερνητική απάντηση είναι πάλι η τιμωρητική πολιτική, επ΄ αόριστον αναστολή αδειών, αναστολές εργασίας, εξουθενωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Ντροπή σας!

ΥΓ: Για το θέμα κατέθεσα σήμερα 27/8 Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα : “Δώστε λύση ΤΩΡΑ στα προβλήματα που προκάλεσε η πολιτική σας στο Τμήμα Προμηθειών του Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας”