Τ. Αλεξιάδης: Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται

Τ. Αλεξιάδης: Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Με αυτή τη φράση, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, σχολίασε στον Αθήνα 9,84 και στον Βασίλη Ταλαμάγκα το βίντεο από την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου εμφανίζεται να περιγράφει το περιεχόμενο του φακέλου με το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη τη στιγμή που η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ διατείνεται πως ο φάκελος με την υποψηφιότητά του και το πόθεν έσχες του του κ. Κασσελάκη , «δεν έχει ανοίξει ακόμη».

Ειδικότερα, στο επίμαχο σε βίντεο, εμφανίζεται να μιλά για το περιεχόμενο του εν λόγω φακέλου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο κ. Κασσελάκης δεν αναφέρει ρητά πως καταθέτει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντιθέτως έχει 87 ονόματα.

«Μίλησα στην Κεντρική Επιτροπή και ανήρτησα το βίντεο της ομιλίας στα κοινωνικά δίκτυα. Δεν είναι κρυφή η ομιλία μου. Κάποιος την πήρε, έκανε… κοπτοραπτική, έκοψε αυτό που δεν του άρεσε και απομόνωσε ένα μέρος της ομιλίας», ανέφερε και πρόσθεσε: «Ως μέλος του προεδρείου της Κεντρικής Επιτροπής, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη, ανοίξαμε το φάκελο που έφερε ανοιχτό και όχι σφραγισμένο η κ. Τζάκρη μπροστά στα μέλη της Επιτροπής και είπαμε τι περιέχει. Δεν παραβιάσαμε κάτι. Εν συνεχεία, παραδώσαμε τον φάκελο στη Γραμματέα του κόμματος, την κ. Σβίγκου. Αυτή είναι η αλήθεια. Κάποιοι προσπαθούν κόβοντας ένα κομμάτι της ομιλίας να παρουσιάσουν κάτι άλλο».

Για την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Δυστυχώς, σε μα περίοδο που οι πολίτες βιώνουν μεγάλα και κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, αντί να ασχολούμαστε με αυτά, συζητάμε για την εσωστρέφεια και τη φαγωμάρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς, δεν φταίμε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ για αυτό. Υπάρχουν ευθύνες σε συγκεκριμένους ανθρώπους και ομάδες. Συντεταγμένα, με βάση το καταστατικό και τις αρχές μας θα προχωρήσουμε. Ωστόσο, ας μη βιάζονται κάποιοι από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να πανηγυρίσουν διότι, αν σας θυμίσω τι έλεγαν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ή τις διαμάχες στο ΠΑΣΟΚ, αυτά που γίνονται στο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν με παιδική χαρά. Φυσικά, δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν. Όμως, θα τα ξεπεράσουμε και θα πάμε στην επόμενη μέρα».