Τουλάχιστον προκλητική χαρακτήρισε ο Τρύφων Αλεξιάδης την εικόνα των κυβερνητικών στελεχών που στην πρόσφατη κακοκαιρία διάλεξαν πάλι την ωραιοποιημένη εικόνα και την προπαγάνδα με στημένες συνεντεύξεις και απαστράπτοντα …γιλέκα, αντί να σκύψουν πάνω στα προβλήματα και να δώσουν τις απαιτούμενες λύσεις. Οι κυβερνητικές ευθύνες δεν κρύβονται ούτε από την παραπληροφόρηση, ούτε από την κατευθυνόμενη  δημοσιογραφική στήριξη τόνισε ο βουλευτής, καλεσμένος σε βραδινή  εκπομπή του BLUE SKY, ενώ υπενθύμισε πως παλαιότερα για ό,τι συνέβαινε στη χώρα οι πολιτικές ευθύνες αποδίδονταν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το όνομα της Περιφερειάρχη ακούγονταν παντού, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σήμερα με την προσπάθεια απόκρυψης των ευθυνών.

Ο Τρ. Αλεξιάδης κάλεσε τους δημοσιογράφους, παρουσιαστή και σχολιαστές, να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την αθλιότητα της περιόδου με την επίθεση που δέχονται συνάδελφοί τους, όπως η αγωγή κατά του κ. Μπογιόπουλου από Ένωση Αποστράτων και ο στημένος φορολογικός έλεγχος στο Documento κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας. Κάλεσε επιπλέον την Ανεξάρτητη Αρχή να αποδείξει την ανεξαρτησία της, υπενθυμίζοντας παράλληλα την αδράνεια της κυβέρνησης σε περιπτώσεις που έχουν καταγγελθεί μέσα στη Βουλή με συγκεκριμένα στοιχεία.

Η κατάρρευση των προεκλογικών υποσχέσεων περί στήριξης της μεσαίας τάξης, μετά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, είναι ολοφάνερη. Αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην ενισχυθούν οι συνταξιούχοι, να μην ενισχυθούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, να μην υπάρξει καμία ελάφρυνση, αντίθετα με αυτές που θα έχουν εργαζόμενοι με πολύ μεγάλα εισοδήματα στον ιδιωτικό τομέα, τόνισε ο αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αναφερόμενος στα οικονομικά στοιχεία της περιόδου μίλησε για το έλλειμμα του 9μήνου, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών ανέρχεται στα 6 δις ευρώ και προοιωνίζει ένα δυσθεώρητο έλλειμμα στο τέλος του έτους. Οι ευθύνες ανήκουν αποκλειστικά στην κυβέρνηση τόνισε, που παρόλες τις προειδοποιήσεις, συνεχίζει την αδιέξοδη πολιτική της μετά τα τεράστια ελλείμματα του 2019 και του 2020. Ο καλλιεργημένος μύθος περί …ανάπτυξης δεν βρίσκει ανταπόκριση στη κοινωνία, το άνισο μοίρασμα των φορολογικών βαρών, οι προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού περί αύξησης κατά 4 δις των φορολογικών εσόδων, τα 3,5 εκατομμύρια περίπου ΑΦΜ με μη αντιμετωπίσιμα χρέη προς την Εφορία, πλαισιωμένα από ντροπιαστικές τροπολογίες που εβδομαδιαία κατατίθενται στη Βουλή προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, αποτελούν ένα εκρηκτικό μίγμα για την επόμενη ημέρα. Η πλαστή εικόνα της τελειότητας που φιλοτεχνούν πρόθυμα ΜΜΕ και τα στελέχη της παράταξης που έφερε τη χώρα σε χρεοκοπία, δεν κρύβεται πλέον, οι φιλότιμες προσπάθειες και προβλέψεις του βουλευτή της ΝΔ Μπ. Παπαδημητρίου πως στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα δούμε ανεπαίσθητες αυξήσεις, παρασέρνονται από τα 7-8 δις φορολογικές υποχρεώσεις που πρέπει να πληρωθούν το επόμενο 6μηνο.

Κι ήρθε ο καιρός μια από τις τελευταίες εναπομένουσες προεκλογικές «φούσκες» της ΝΔ να σκάσει κι αυτή με θόρυβο…  οι παλαιότερες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ που κατακεραύνωναν και κατήγγειλαν τον ΣΥΡΙΖΑ για «επιδοματική πολιτική» βρήκαν τον μάστορά τους από τον παριστάμενο βουλευτή της ΝΔ που μίλησε με επιμέλεια για την ασφάλεια που παρέχει η πολιτική των επιδομάτων. Στις παρατηρήσεις δε του Τρ. Αλεξιάδη για τα κενά που παρουσιάζονται σε νομικές διατάξεις, με αποτέλεσμα πραγματικά ωφελούμενοι, συνεπείς πολίτες, φτωχά και λαϊκά στρώματα να μην λαμβάνουν τα επιδόματα, ενώ φοροδιαφεύγοντες να τυχαίνουν επιδομάτων η επιδοκιμασία του βουλευτή της ΝΔ ήταν απόλυτη.

Ο Τρ. Αλεξιάδης τόνισε την ανάγκη μιας άλλης οικονομικής πολιτικής, που να βάζει τέλος στη φορολογική βαρβαρότητα των μνημονίων με τις υπέρογκες αυξήσεις πολλών φόρων και επανάφερε το θέμα της μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, που σχετίζεται άμεσα, όπως είπε, με την πανδημία και ειδικότερα με τη θέρμανση και τον αερισμό των κλειστών χώρων, καθώς και με τα συναφή επαγγέλματα του χώρου, θερμοϋδραυλικούς, συντηρητές κ.λπ.

Κλείνοντας, στην ερώτηση για τις αμυντικές συμφωνίες της χώρας, αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν, μίλησε για ξεκάθαρη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπέρ των συνεργασιών αλλά με όρους που να ευνοούν και τις δυο χώρες και σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάφερε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ στη συμφωνία προμήθειας φρεγατών είχε συμφωνηθεί μέρος της παραγγελίας να υλοποιηθεί από ελληνικά ναυπηγεία. Σαν κάτοικος και βουλευτής της Β’ Πειραιά, περιοχής με μεγάλη δραστηριότητα στον τομέα της ναυπηγοεπισκευής, μίλησε για τεράστιο λάθος που δεν ενισχύεται ο τομέας της ναυπήγησης και των επισκευών και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας όπου με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο οι εργαζόμενοι εκφράζουν την απογοήτευση και την οργή τους για τις κυβερνητικές αποφάσεις.