«Πώς θα συγκριθεί το ένα κόμμα με το άλλο, το ένα πρόγραμμα με το άλλο; Με δημόσιο διάλογο. Έτσι μπορεί να συγκρίνει ο κόσμος. Καταλαβαίνω απολύτως, τον φόβο που υπάρχει στον πρωθυπουργό να αναμετρηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης παρότι δεσμεύθηκε τηλεοπτικά ότι θα το κάνει, αθέτησε και αυτή την υπόσχεσή του» τόνισε ο αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά στην εκπομπή Casus Belli του Αttica.

Και το ζήτημα, όπως συμπλήρωσε, δεν είναι μόνο η αποφυγή τηλεμαχίας του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και πως «από το 2019 δεν θα βρείτε ούτε ένα debate μεταξύ εμού και οποιουδήποτε από το υπουργείο Οικονομικών…. δεν βγαίνουν».

Αποκάλυψε δε, με επίσημα στοιχεία, τους λόγους που φοβούνται την αντιπαράθεση και την αποκάλυψη των κυβερνητικών ψεμάτων «Στην τελευταία έκθεση της ΑΑΔΕ, υπάρχει απάντηση για το θέμα της “υπερφορολόγησης”. Φαίνεται ότι το 2022 πληρώσαμε παραπάνω από το προηγούμενο έτος 4,9 δισ. έμμεσους φόρους !!! Αυτά φοβούνται μην αποκαλυφθούν και το Υπουργείο Οικονομικών και ο πρωθυπουργός…»

Έκθεση για την Εξέλιξη και τη Διακύμανση των Εσόδων από Φόρους Έτους 2022 της Α.Α.Δ.Ε. (σελ. 3)

(Αθήνα – Φεβρουάριος 2023)

Ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αυξήσει φόρους, υπενθύμισε ότι η μεγάλη μείωση φόρων ξεκίνησε το 2019 από τον ΣΥΡΙΖΑ με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και υποστήριξε ότι «με τη μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ, το μεγαλύτερο ποσοστό των ελεύθερων επαγγελματιών πλήρωνε μικρότερες εισφορές απ’ ότι πριν το 2015».

«Με όλα τα κόμματα -εκτός από τη ΝΔ και την Ελληνική Λύση με τα οποία έχουμε χαοτικές διαφορές- μπορούμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να δούμε προγραμματικά που μπορούμε να συγκλίνουμε. Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 με την πολιτική τους θέση έχουν βγάλει τον εαυτό τους έξω από αυτή τη συζήτηση. Ο μόνος πιθανός κυβερνητικός εταίρος με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ» είπε και ξεκαθάρισε ότι «Μόνο αν ο κόσμος ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει δυνατότητα να έχουμε προοδευτική κυβέρνηση».

Ο Τρύφων Αλεξιάδης επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κληρονόμησε προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά τη θεσμοθέτησε και τόνισε ότι παρέλαβε μια χώρα με άδεια ταμεία και παρέδωσε αποθεματικό 37 δισ.

«Πάντα μιλάω ξεκάθαρα. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας» είπε, απατώντας σε σχετική ερώτηση και έκανε λόγο για «ορφανά του Καρατζαφέρη» που πήγαν στη ΝΔ και καθορίζουν την πολιτική της.

Επεσήμανε ότι η ΝΔ ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού, όχι για να σχηματίσει κυβέρνηση, αλλά για να κάψει την απλή αναλογική: «Είναι η πρώτη κυβέρνηση που μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς, ζητά την ψήφο του λαού για να πάμε σε δεύτερες εκλογές, άρα να μπούμε σε περιπέτειες…». Τέλος, κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει πριν από τις εκλογές το τι θα κάνει μετεκλογικά.

Δείτε αναλυτικά: