Για λαθροχειρία που επιχείρησαν «τα σαΐνια της ΝΔ από τα υπόγεια του Μαξίμου και της Πειραιώς» μίλησε ο Τρ. Αλεξιάδης στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» στο KONTRA Channel, σχετικά με τη συρραφή δηλώσεών του που επιχείρησαν, κόβοντας απόσπασμα στο οποίο αναφερόταν θετικά στον ιδρυτή της ΝΔ Κ. Καραμανλή (!), τις άσχετες απαντήσεις τους περί αύξησης φορολογικών εσόδων και ασφαλιστικών εισφορών, ενώ μιλούσε περί αύξησης φορολογικών εσόδων ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ και τη διαστρέβλωση των απόψεών του.

Η ασχετοσύνη βέβαια συνάδει με την ανεπάρκεια των κυβερνητικών στελεχών να διαχειριστούν με αξιοπιστία στοιχειώδη θέματα. «Αδυναμία που αποδεικνύεται καθημερινά, όπως τα προβλήματα που προέκυψαν με τα σελφ-τεστ, την πλατφόρμα, τους εκπαιδευτικούς και την προμήθεια από τα φαρμακεία που δεν έβρισκαν τον ΑΜΚΑ κ.λπ.», τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης ενώ αντίθετα «επιδεικνύουν μεγάλη ικανότητα στην κατάθεση περίεργων τροπολογιών και στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων». Χαρακτήρισε «απελπισμένη» την προσπάθεια της ΝΔ να διαστρεβλώνει δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως της Έφης Αχτσιόγλου, ώστε να αλλάξει την πολιτική ατζέντα μετά τα αλλεπάλληλα αδειάσματα που έχει υποστεί, είτε με τις δηλώσεις Μπάιντεν για τις πατέντες των εμβολίων, είτε με διάφορα άλλα θέματα, όπως η υπόθεση Φουρθιώτη.

Στην ερώτηση περί δημοσκοπήσεων ο Τρ. Αλεξιάδης κάλεσε τη ΝΔ να τοποθετηθεί για τα αποτελέσματα που αποτυπώνονται στην τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου και ανατρέπουν τις ελληνικές δημοσκοπήσεις, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «με τόση προπαγάνδα που γίνεται από συγκεκριμένα ΜΜΕ, με τον κόσμο να παραπληροφορείται, να ακούει ψέματα και όχι την πραγματικότητα είναι μικρή η διαφορά που εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις…»

Ο Τρ. Αλεξιάδης αποκάλυψε ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία από τα 540 εκατ. ευρώ που ήταν τον Μάρτιο του 2020, έχουν εκτιναχθεί σε 685 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο του 2021, σημειώνοντας αύξηση 30 %, και απηύθυνε την ερώτηση αν έχει κανείς ακούσει πολλά κανάλια να παίζουν τη συγκεκριμένη είδηση.

Στη συνέχεια ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στη δεινή θέση που βρίσκονται χιλιάδες επαγγελματίες της χώρας και στην αντίθεση που εκφράζουν για τις κυβερνητικές επιλογές, βλέποντας τις προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ να μην υλοποιούνται. Κάλεσε τον παριστάμενο βουλευτή της ΝΔ να απαντήσει γιατί δεν προχωρούν στην κατάργηση των «29 άδικων φόρων του ΣΥΡΙΖΑ», όπως είχαν υποσχεθεί, γιατί οι μειώσεις που επικαλούνται αφορούν μόνο τους πλούσιους και τους πολύ πλούσιους και γιατί δεν ελαφρύνουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα με τη μείωση των έμμεσων φόρων που τα επιβαρύνουν, όπως στα καύσιμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα καπνικά προϊόντα κ.λπ., τους οποίους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν αυξήσει υπέρογκα κατά τη διάρκεια 2010-2014.