«Είμαι εξοργισμένος από όσα έχουν δημοσιευθεί στο Documento και με όσα επέλεξε να πει ο κ. Παπαθανάσης, επιλέγοντας να βγει να μιλήσει μόνος του για αυτό το ζήτημα, χωρίς κάποιον εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης» είπε στην εκπομπή “Στούντιο με Θέα” του ANT1 o βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφων Αλεξιάδης και συμπλήρωσε:

«Ακούμε ότι υπάρχει ένα δάνειο στο οποίο μπήκε εγγυητής… Ξέρετε πολλές περιπτώσεις που κάποιος μπαίνει εγγυητής σε ένα δάνειο 1,8 εκατομμυρίων και μετά χάνει την εικόνα για το τι γίνεται; Γίνεται μια δίκη στο πρωτοδικείο, την οποία χάνει και λέει πως μετά έκλεισε η υπόθεση στο εφετείο… Πώς κλείνουν οι υποθέσεις στο εφετείο; Μιλάω για ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο που εξοργίζει την κοινωνία. Ο καθένας πρέπει να κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια και να τους πει “καν’ το όπως ο Παπαθανάσης”;

Αυτή τη στιγμή στη Νίκαια, στο Πέραμα, στο Κερατσίνι και αλλού υπάρχουν υποθέσεις που για 30 και 40 χιλιάδες ευρώ δάνειο τους παίρνουν το σπίτι και τους πετούν στον δρόμο. Ελπίζω τα όσα κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι αυτό το δάνειο αξίας 1,8 εκατ. ευρώ, έχει εξαγοραστεί σε πολύ χαμηλή αξία -κάτω από μερικές χιλιάδες διάβασα κάπου- να μην είναι αλήθεια. Αν είναι αλήθεια πρέπει να πάνε όλοι στις τράπεζες και να πουν “καν’ το όπως ο Παπαθανάσης”!

Πρέπει να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση, ελπίζω η Δικαιοσύνη να κινηθεί με την ίδια ταχύτητα όπως σε άλλες περιπτώσεις και ελπίζω οι ελεγκτικές Αρχές των τραπεζών να ρίξουν άπλετο φως. Έχω καταγγείλει στη Βουλή αυτή τη διαδικασία, πώς κάποιοι πήραν τα χρήματα από τις τράπεζες, πώς τα funds εξαγόρασαν αυτά τα δάνεια και μετά πώς οι ίδιοι εξαγόρασαν από τα funds. Ακούσαμε ότι μεταβίβασε ακίνητα στα παιδιά του. Μπορεί να το κάνει αυτό ο οποιοσδήποτε την ώρα που έχει ένα δάνειο;

Μακάρι να είναι και ο κ. Πάτσης και ο κ. Παπαθανάσης στα ψηφοδέλτια.… Πρέπει η ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση της… Είχαμε καταλάβει ότι κάτι γίνεται, δεν είχαμε καταλάβει ότι υπάρχουν τόσο μεγάλες γαλάζιες ακρίδες. Αυτό που γίνεται είναι ένα τεράστιο φαγοπότι…»

Με αφορμή τα όσα είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ στην ίδια εκπομπή ο Τρύφων Αλεξιάδης σχολίασε:

«Ο κ. Καραγκούνης δεν απαντά στην ουσία του ζητήματος. Τι έχει γίνει με αυτό το δάνειο; Έχει κουρευτεί ή όχι; Η ΝΔ είναι το κόμμα που ενώ παίρνει τα σπίτια του κόσμου και ενώ δεν δίνει φορολογική ενημερότητα στους πολίτες, χρωστά 400 εκατομμύρια ως κόμμα και το υπουργικό συμβούλιο χρωστά πάνω από 12 εκατομμύρια».
Δείτε αναλυτικά τη συζήτηση: