Την επιλογή της κυβέρνησης να επενδύσει στη βία και την ένταση με σκοπό να αλλάξει την ατζέντα, καταδίκασε σε συνέντευξή του Δελτίο Ειδήσεων του KONTRA ο αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης.

«Η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή και έχει ευθύνη για το τι θα επακολουθήσει. Στην ελληνική πολιτική ιστορία, υπήρχε κυβέρνηση επί της οποίας αστυνομικοί δολοφόνησαν δυο διαδηλωτές, τον Κουμή και την Κανελλοπούλου, σε διαδήλωση  που συμμετείχα και εγώ με άλλους χιλιάδες πολίτες, κανένας δεν κάθισε στο σκαμνί για το θάνατο διαδηλωτών και δεν σώθηκε αυτή η κυβέρνηση. Η ΝΔ έχει βαριές πολιτικές ευθύνες, δεν έχει διδαχθεί τίποτα από το παρελθόν της».

Ο Τρ. Αλεξιάδης χαιρέτισε τη στάση συνδικαλιστικών εκπροσώπων της αστυνομίας, οι οποίοι κρατούν αποστάσεις από τις πρακτικές και τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δηλώνοντας «σέβομαι και τιμώ τον ρόλο των Ελλήνων αστυνομικών, ειδικά αυτών που κάθε μέρα στο πεζοδρόμιο με δύσκολες συνθήκες και με δύσκολα μέσα προσπαθούν να επιτελέσουν το καθήκον τους», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην καταγγελία του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης τους, ότι στο επεισόδιο  χρησιμοποιήθηκε  παράνομο όπλο! «Δεν είναι δυνατόν ο αστυνομικός σαν να είναι ο τελευταίος χούλιγκαν, να χτυπάει πολίτη με παράνομο οπλισμό. Αυτό είναι βαρύτατο αδίκημα, δεν είμαι νομικός, αλλά ελπίζω να διερευνηθεί και διαλευκανθεί όλη η υπόθεση, και να δοθεί ένα σαφές μήνυμα. Ή θα υπάρχει νόμος και τάξη ή θα καταργήσουμε τη δικαιοσύνη και ο κάθε αστυνομικός, ο κάθε εφοριακός, ο καθένας που έχει αναλάβει να εκπληρώσει ένα ρόλο, θα βγάζει και απόφαση, χωρίς την απονομή δικαιοσύνης, θα προχωρά στην τιμωρία».

Στην κατάρρευση της επικοινωνιακής υπεροπλίας της κυβέρνησης στα ΜΜΕ που αναδύθηκε με τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και στις αστείες δικαιολογίες των στελεχών της ΝΔ που προσπαθούν αμήχανα να καλύψουν τη μεγάλη πολιτική τους ήττα, αναφέρθηκε στη συνέχεια ο Τρ. Αλεξιάδης τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «φτάνουν πέντε κινητά τηλέφωνα για να εξολοθρεύσουν πέντε μεγάλα κανάλια τηλεθέασης». Ο Βουλευτής υπενθύμισε την παύση της Επιτροπής για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας μετά το γνωστό περιστατικό στο Κουκάκι (υπόθεση Ινδαρέ), γεγονός που αποδεικνύει τον ρόλο που ήθελαν να της δώσουν, της συγκάλυψης γεγονότων και τόνισε πως «η κοινωνική οργή και αγανάκτηση δεν πρέπει να ξεσπάσει επάνω στους αστυνομικούς, αλλά πρέπει να ξεσπάσει επάνω σε εκείνους οι οποίοι οδηγούν  την κοινωνία σ΄ αυτή την κατάσταση».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου “με ποια λογική εφαρμόζει η κυβέρνηση τη στρατηγική της έντασης;” ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για προσπάθεια «να μην  ασχοληθεί ο κόσμος με όσα γίνονται στα εθνικά ζητήματα, στα οικονομικά ζητήματα, να μην μαθευτεί το νέο – που ακούστηκε σε συνέδριο – ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, 250.000 ακίνητα θα χαθούνε από ιδιοκτήτες και θα πάνε σε τράπεζες και σε άλλα funds, να κρύψουν ότι με νέο νομοσχέδιο που κατέθεσαν κατεπειγόντως δίνουν σε στελέχη του ΤΧΣ επιπλέον νομικές ασυλίες κι ένα σωρό καθημερινά σκάνδαλα και διατάξεις που ευνοούν έχοντες και κατέχοντες και που δεν εφαρμόζουν το νόμο και την τάξη» και έκλεισε λέγοντας «δεν το κατορθώνουν όμως, διότι πλέον δεν ελέγχουν τα κινητά μας, το facebook, τα socialmedia. Δεν τα ελέγχουν ευτυχώς. Και όσο υπάρχει η δύναμη των πολιτών, και όσο υπάρχει η δύναμη της ειρηνικής διαδήλωσης, τόσο δεν θα κατορθώνουν τους στόχους τους. Καταλαβαίνει η κυβέρνηση τον πολιτικό ορίζοντα που κλίνει σιγά –  σιγά και προσπαθεί να τον διευρύνει, δεν θα τα καταφέρει όμως».