Με αφορμή τα 10 χρόνια από την είσοδο της χώρας στη μέγγενη των μνημονίων ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης κάλεσε τους πολίτες να θυμηθούν ποιοι την έφτασαν στη χρεωκοπία  και ποιοι την έβγαλαν από τα μνημόνια. Ποια είναι τα στελέχη αυτά που με δηλώσεις τους αποκαλούσαν τα μνημόνια “ευλογία”, δήλωναν πως ήταν “μονόδρομος”, δήλωναν ευτυχείς για τις απολύσεις στο δημόσιο και ακόμα και τώρα όχι μόνο νιώθουν άνετα με τις μνημονιακές πολιτικές, αλλά συνεχίζουν τις ίδιες δηλώσεις και πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή, με θλιβερά φαινόμενα  διορισμών “κολλητών” ή με θέματα αδιαφανούς και προβληματικής οικονομικής διαχείρισης. Στελέχη παρόντα όχι μόνο στην πολιτική ζωή του τόπου αλλά και στην ίδια την κυβέρνηση.

            Καλεσμένος στην εκπομπή ΚΟΝΤΡΑ 24, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στις εξελίξεις της Ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής και στη διάσταση απόψεων, τονίζοντας την αναγκαιότητα μιας Ευρώπης της αλληλεγγύης με αποφάσεις προς όφελος των λαών και των κοινωνιών και όχι προς όφελος των πολυεθνικών, των τραπεζών και των μονοπωλίων. 

            Χαρακτήρισε σημαντική ήττα της κυβέρνησης την κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης με τα voucher της αρπαχτής, καθώς παρά την τεράστια επικοινωνιακή στήριξη που της παρείχαν διαπλεκόμενα ΜΜΕ και δημοσιογράφοι, μερικοί εκ των οποίων αποδείχτηκε ότι σχετίζονταν με το σκάνδαλο, αναγκάστηκε να αποσύρει το πρόγραμμα που αποτελούσε κορυφαία πολιτική της επιλογή.

            Παράλληλα χαρακτήρισε σαν μεγάλο πλήγμα την όλη υπόθεση προσωπικά για τον πρωθυπουργό μια και το έντεχνα πλασμένο προφίλ του από φιλικά διακείμενα μέσα, τον εμφανίζει διαρκώς να αποφασίζει για τα πάντα. Όταν τα πάντα στη χώρα κινούνται σύμφωνα με τα δημοσιεύματα με “απόφαση πρωθυπουργού”, σημαίνει ότι στο ερώτημα αν γνώριζε, η απάντηση είναι ότι το σκάνδαλο με τα voucher έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του, είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

            Η αποκάλυψη του σκανδάλου βέβαια, εκτός της πολιτικής και ηθικής του διάστασης, πρέπει να απασχολήσει τις φορολογικές και τις δικαστικές αρχές συνέχισε ο Βουλευτής, καθώς εκτός των αναγραφόμενων σε δημοσιεύματα εμπλεκομένων φίλων προς το κυβερνητικό κόμμα επιχειρηματιών, συμβούλων Υπουργών και στελεχών υπουργικών γραφείων, πρέπει να διερευνηθούν τα θέματα εικονικών συναλλαγών και τιμολογήσεων καθώς και να αποκαλυφτεί ποιοι έδωσαν τις εντολές και έστησαν το πάρτι της αρπαχτής.

            Στην προσπάθεια παράθεσης άσχετων στοιχείων από τον παριστάμενο Βουλευτή της ΝΔ, στο πλαίσιο κουκουλώματος και συμψηφισμού που επιχειρούν τα στελέχη της, ο Τρύφων Αλεξιάδης υπενθύμισε  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόμενος στην κυβέρνηση διαχειρίστηκε προγράμματα κατάρτισης που ήταν υπογεγραμμένα από το 2014. Προγράμματα, που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και τα οποία τον δέσμευαν για τον τρόπο διάθεσης των χρημάτων, αντίθετα με τη δυνατότητα που είχε η ΝΔ τώρα για απ΄ ευθείας διάθεση στους ωφελούμενους και τα οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αξιοποίησε με απόλυτη διαφάνεια, αποκάλυψε παρατυπίες διαφόρων ΚΕΚ, ενώ παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα σε φορείς, όπως οι Δήμοι να οργανώσουν προγράμματα κατάρτισης για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

            Ο Βουλευτής χαρακτήρισε κοροϊδία προς τους ελεύθερους επαγγελματίες τον τρόπο ενίσχυσης που επέλεξε η κυβέρνηση, με την εξυπηρέτηση διαπλεκομένων συμφερόντων, αλλά και συνέχεια της εξαπάτησής τους, που από τις προεκλογικές υποσχέσεις περί μειώσεων, το μεγαλύτερο ποσοστό ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων πληρώνει πλέον μεγαλύτερες ασφαλιστικές εισφορές.

            Στη συνέχεια κάλεσε την κυβέρνηση οι συζητήσεις περί δραστικών λύσεων να μην αφορούν μόνο την Ευρώπη, αλλά να λάβει δραστικά και γενναία μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης στη χώρα και η ανακούφιση των πολιτών και των μικρομεσαίων να μην σημαίνει αναστολή καταβολής των υποχρεώσεών τους για 2-3 μήνες, τη στιγμή που οι υποχρεώσεις 22 εκατομμυρίων των καναλαρχών παίρνουν παράταση ενός χρόνου.

            Κλείνοντας δήλωσε την αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ για πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου μέσα στη Βουλή και την αποκάλυψη αυτών που το έστησαν, γιατί όπως είπε “αποτελεί κλοπή η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, έστω και για ένα ευρώ”