«Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τη θεσμική εκτροπή, που προσπαθεί να δημιουργήσει η ΝΔ, να φτάσει μέχρι το τέλος. Θα υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία, θα χρησιμοποιήσουμε κάθε θεσμικό μέτρο. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τα απαράδεκτα που γίνονται, όπως η παρακολούθηση υπουργών και του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, να προχωρήσουν πιο πέρα» τόνισε ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”.

«Πιστεύουμε πως δεν λειτουργούν σωστά οι δημοκρατικοί θεσμοί. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε μια κυβέρνηση που κάνει παρακολουθήσεις και επιτίθεται στις Ανεξάρτητες Αρχές, όταν δεν της αρέσει η δουλειά που κάνουν…»

Όπως είπε, το δίλημμα για τις εκλογές είναι «αν θα συνεχιστεί αυτή η θεσμική εκτροπή από τη ΝΔ ή αν θα έχουμε μια προοδευτική κυβέρνηση που θα επαναφέρει σε σωστή πορεία τη χώρα».

Ενάντια στις “φιλότιμες”, όπως χαρακτήρισε, προσπάθειες μεγάλης μερίδας ΜΜΕ και κυβερνητικών στελεχών να κυριαρχήσει η “γαλάζια” ρητορική και τοξικότητα στην προεκλογική αντιπαράθεση και με αφορμή την αποτυχία του υποψηφίου στις Κυπριακές προεδρικές εκλογές που στήριξε ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε «Το πολιτικό μήνυμα που ήρθε από τις εκλογές στην Κύπρο είναι πρώτα απ’ όλα πόσο έξω πέφτουν οι δημοσκοπήσεις, αλλά και πόσο πρέπει να κυριαρχεί ο ήρεμος πολιτικός λόγος και η ανταλλαγή επιχειρημάτων».

Επιπλέον, σημείωσε πως η τροπολογία που έχει κατεβάσει η κυβέρνηση για το κόμμα Κασιδιάρη δεν καλύπτει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος έχει καταθέσει τις απόψεις του. «Ελπίζουμε να γίνει ουσιαστικός διάλογος στη Βουλή και ελπίζουμε η κυβέρνηση να θελήσει να συζητήσει…» τόνισε.