«Αντί η Δικαιοσύνη να επιταχύνει τη διαλεύκανση του θέματος των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, που αποδείχτηκε με συγκεκριμένα στοιχεία, εκδίδει γνωμοδοτήσεις που δεν βοηθούν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, όπως ζήτησαν ακόμη και οι κ. Καραμανλής και Σαμαράς, αλλά συσκοτίζει και καλύπτει το έγκλημα», δήλωσε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του BLUE SKY.

«Απέναντί μας δεν έχουμε μια κυβέρνηση, αλλά ένα καθεστώς. Απαιτείται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση δημοκρατικών δυνάμεων, απέναντι σε αυτό το αδίστακτο καθεστώς. Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται πως ξεπερνάει τις χειρότερες μεθόδους της Δεξιάς και της ΝΔ. Να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, την απόδοση των ευθυνών και να πέσει αυτό το καθεστώς».

Αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας και στην επικοινωνιακή διαχείριση του από την κυβέρνηση, ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για μια τελείως ανέλεγκτη αγορά με θλιβερά αποτελέσματα και στην αισχροκέρδεια, αλλά και στην επάρκειά της όπως π.χ. στα φάρμακα, καθώς και για την τεράστια απόσταση που υπάρχει μεταξύ όσων ισχυρίζονται υπουργοί της κυβέρνησης και όσων βιώνουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους και στις συναλλαγές τους. «Ανακοινώσεις περί επιβολής προστίμων σε μεγάλα σούπερ-μάρκετ, χωρίς δημοσιοποίηση του ονόματος του οικονομικού παραβάτη, αστείο ύψος προστίμου μπροστά στον τεράστιο τζίρο τέτοιων μεγάλων αλυσίδων, ανύπαρκτοι έλεγχοι στην αγορά  με αστείες δικαιολογίες περί έλλειψης προσωπικού στον ελεγκτικό μηχανισμό της ΔΙ.Μ.Ε.Α., την ώρα που αν ήθελαν να κάνουν ελέγχους θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το ΣΔΟΕ, την ΑΑΔΕ, την Οικονομική Αστυνομία και άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες που σχετίζονται και διαθέτουν ανάλογες εμπειρίες. Πέρα από εισαγόμενα προϊόντα που επιβαρύνονται από αυξημένο κοστολόγιο, δεν δικαιολογείται η αισχροκέρδεια σε βασικά είδη διατροφής. Μπορούν, αλλά δεν θέλουν να κάνουν  ελέγχους. Μπορούν από την υπερφορολόγηση  των πολιτών από τους έμμεσους φόρους που τους απέφερε το 2022 πάνω από 4 δις έσοδα, να χρηματοδοτήσουν τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα».

Απαντώντας στις διθυραμβικές κυβερνητικές ανακοινώσεις περί επικείμενων αυξήσεων, ο Τρ. Αλεξιάδης σχολίασε σκωπτικά αρχικά για τις συντάξεις «Συγχαρητήρια στη ΝΔ που δεν υλοποίησε την προεκλογική της δέσμευση για κατάργηση του “νόμου Κατρούγκαλου”, διότι με βάση διάταξη αυτού του νόμου, που νομοθετήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι συνταξιούχοι βλέπουν αυξήσεις το 2023. Οι αυξήσεις βέβαια που θα πάρουν είναι πολύ πιο κάτω από τον πληθωρισμό και η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει σε λίγους μήνες πρέπει να δεσμευτεί για την προστασία του εισοδήματος των συνταξιούχων που επλήγη ανεπανόρθωτα από τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τις ζημίες που επέφεραν με τις υποθέσεις των δομημένων ομολόγων, του PSI κ.λπ.» και στη συνέχεια για τον βασικό μισθό «Υπήρχε προεκλογική δέσμευση της ΝΔ, που ξεχνιέται ηθελημένα από τα ΜΜΕ, περί  αύξησης του βασικού μισθού διπλάσιας του ρυθμού ανάπτυξης. Καλούμε την κυβέρνηση να νομοθετήσει σύμφωνα με την προεκλογική της δέσμευση».

Κλείνοντας,  με αφορμή τον θάνατο του τέως Βασιλιά, ο Τρ. Αλεξιάδης χαρακτήρισε ανέκδοτα όσα ακούστηκαν περί ταφής με δημόσια δαπάνη και με τιμές αρχηγού κράτους, ενώ κάλεσε «ιδιαίτερα τη νέα γενιά να διαβάσει και ενημερωθεί για όσα έχει υποστεί η χώρα από τον θεσμό της βασιλείας και τη βασιλική οικογένεια. Έχει λυθεί το πολιτειακό, αλλά καλό είναι να θυμόμαστε ποιοι εγκλημάτησαν εναντίον της Ελληνικής νεολαίας και του λαού».