Σε συνέντευξή του στο ΚΟΝΤΡΑ, ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για την υπεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, σε αντίθεση με  τις ακρότητες της ΝΔ στο παρελθόν.

“Διατυπώσαμε έγκαιρα τις απόψεις μας, πέρα από κομματικό και πολιτικό κόστος,  όπως στο θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών “είπε ο Βουλευτής “και αν έστω και καθυστερημένα ή με λανθασμένο τρόπο η κυβέρνηση τις υιοθέτησε, για μας προέχει το δημόσιο συμφέρον”.

Επισημαίνοντας την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, αναφέρθηκε στις ηρωικές προσπάθειες του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων. Κάλεσε τους κυβερνώντες να δώσουν λύση στα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία σε θέματα ασφάλισης, ένταξης στα βαριά  και ανθυγιεινά, μονιμοποίησης, παράτασης συμβάσεων και εξάλειψης των παραγόντων που τους διατηρούν σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας.

Ο Τρ. Αλεξιάδης υπενθύμισε τις ακραίες φωνές πολιτικών από το χώρο της ΝΔ, που πριν λίγα χρόνια έκλειναν νοσοκομεία, ένιωθαν υπερήφανοι για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ζητώντας μάλιστα να μην τους κλέψει τη δόξα η Τρόικα και το ΔΝΤ.  Κάλεσε τη ΝΔ  απέναντι στις ακραίες και νεοφιλελεύθερες απόψεις, που  ανταμείφθηκαν μάλιστα με κορυφαίες υπουργικές θέσεις, να αφουγκραστεί τις λογικές φωνές από τον χώρο της, όπως του Αντιπρόεδρου της Βουλής Νικ. Κακλαμάνη, που μίλησε για τα παπαγαλάκια του νεοφιλελευθερισμού και την ανάγκη ενίσχυσης του δημοσίου συστήματος υγείας.

“Στις ώρες της κρίσης όλοι προστρέχουμε στο δημόσιο σύστημα υγείας”, ανέφερε ο Βουλευτής, τονίζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη που πρέπει να επιδείξουμε και τη στήριξη που πρέπει να παρέχουμε στους ευάλωτους  συμπολίτες μας .

Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για την ανάγκη ενός ανοικτού δημόσιου διαλόγου στο τέλος της κρίσης.  Διαλόγου για τα θέματα της δημόσιας και της ιδιωτικής υγείας, για τα θέματα της οικονομίας και των τραπεζών, για τον ρόλο του κράτους, για τον ρόλο πολιτικών που απέλυαν με ευχαρίστηση, κατά χιλιάδες, λειτουργούς του τομέα της  υγείας, “αυτούς,  που σήμερα μας σώζουν καθημερινά”,  για τον ρόλο οικονομικών παραγόντων που επιθυμούσαν την ύπαρξη πιστοληπτικής γραμμής στήριξης και κατηγορούσαν το απόθεμα των 37 δις που άφησε η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και που φάνηκε πόσο απαραίτητο ήταν “να το έχουμε στην  άκρη“.