Μιλώντας για το προσφυγικό σε εκπομπή του ONE Channel, ο Τρύφων Αλεξιάδης, Βουλευτής Β` Πειραιά και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως δεν πρέπει να θεωρηθεί σαν διμερές πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας . Τάχθηκε υπέρ της πολιτικής συναίνεσης και συνεννόησης, καθώς και υπέρ της δίκαιης κατανομής των προσφύγων ανά τη χώρα, δήλωσε ευγνώμων προς τους κατοίκους των ελληνικών νησιών, που δέχονται τη μεγάλη μάζα των προσφύγων και εκθείασε την εξαιρετική στάση των τοπικών κοινωνιών.

Στη συνέχεια απαντώντας στη φιλολογία περί δικαστικής διερεύνησης υποθέσεων, αφού χαρακτήρισε “πολιτικά πυροτεχνήματα” τα όσα ακούγονται, δήλωσε την εμπιστοσύνη του προς την ελληνική δικαιοσύνη και εξέφρασε την επιθυμία να διερευνηθούν τα πάντα.

Ειδικότερα για την υπόθεση Novartis, θυμίζοντας την πορεία του σκανδάλου και ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες της χώρας έλαβαν στοιχεία από υπηρεσίες άλλων χωρών που οδηγούσαν σε εμπλοκή πολιτικών προσώπων, χαρακτήρισε παραποίηση της πραγματικότητας την επικοινωνιακή προπαγάνδα των ημερών, δηλώνοντας ότι “δεν είναι δυνατόν αυτοί που έχουν εμπλακεί και διερευνώνται από τη δικαιοσύνη, να γίνουν κατήγοροι εναντίον των υπολοίπων”.