Στη διαμαρτυρία για την προστασία της πρώτης κατοικίας έξω από τον Άρειο Πάγο.
Αγώνας για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη στη Βουλή και στους δρόμους!

 

 

 

 

 

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 

 

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ — ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν διαμορφώσει συνθήκες πλέον μη ανεκτές από το σύνολο της κοινωνίας. Η ΝΔ υπό την καθοδήγηση του «Κυβερνήτη» της και του κύκλου συνεργατών της σε Μαξίμου και Υπουργικά γραφεία, ταυτίζεται σαφώς με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στον τομέα της ενέργειας και των καυσίμων, στον τραπεζικό κλάδο και όπου αλλού αυτά βρίσκονται.

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά το ιδιωτικό χρέος και τα κόκκινα δάνεια, οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, άνοιξαν το δρόμο για:

  • πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών
  • καμία προστασία της κύριας κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της αγροτικής γης
  • πλήρη ασυδοσία στη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών

Οι εισπρακτικές προχωρούν εδώ και καιρό παράνομα σε πλειστηριασμούς, αφού ο νόμος (βάσει του οποίου έχουν γίνει οι τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων), δεν τους νομιμοποιεί να ενεργούν διαδικαστικές πράξεις για λογαριασμό των funds. Με βάση το γεγονός αυτό, έχουν ήδη εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις τμημάτων του Αρείου Πάγου, που ακυρώνουν πλειστηριασμούς. Με σειρά αποφάσεών του, όπως με την υπ´ αριθ. 822/22, κατέληξε ότι οι εισπρακτικές –που κατά πρόβλεψη της κυβέρνησης χρησιμοποιούν νόμο του 2003 για να έχουν φοροαπαλλαγές και να μην δεσμεύονται με πρόταση ρύθμισης στους δανειολήπτες– δεν μπορούν να διενεργήσουν πλειστηριασμούς.

Στις 26 Γενάρη η ολομέλεια του Αρείου Πάγου καλείται να αποφασίσει εάν:

  • Θα νομιμοποιήσει τους πλειστηριασμούς κύριων κατοικιών από τις εισπρακτικές;
  • Θα νομιμοποιήσει την πρακτική που ακολουθούσαν όλα αυτά τα χρόνια, παρακάμπτοντας εσκεμμένα το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ (ν.4354/2015) λόγω των αυστηρών προϋποθέσεων που θέτει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ

Στην κατάργηση του πτωχευτικού νόμου της ΝΔ και τη δημιουργία πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Στη θεσμοθέτηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ολιστική αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, που θα περιλαμβάνει:

  • Δυνατότητα εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών, μέσω εύχρηστης ψηφιακής πλατφόρμας με δεσμευτικό πλαίσιο για τους πιστωτές.
  • Δυνατότητα δικαστικής προσφυγής όπου δεν παράγεται ικανοποιητική λύση μέσω της πλατφόρμας.
  • Σχήμα 120 δόσεων για οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με κούρεμα βασικής οφειλής.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ δίκαιη λύση για τα θύματα των επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ οριστική και βιώσιμη ρύθμιση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους, για να αναπνεύσουν ελεύθερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.