Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης φέρνει στη Βουλή, καταθέτοντας ως Αναφορά για τους υπουργούς Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, την επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.) μέσω της οποίας αιτείται να θεσμοθετηθούν εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις τρίτεκνες οικογένειες.

Η Ομοσπονδία τονίζει στην επιστολή της ότι η κατοχύρωση εκπτώσεων στα δρομολόγια των πλοίων για τις τρίτεκνες οικογένειες θα είναι μια πολύ σημαντική βοήθεια, αλλά ταυτόχρονα θα βελτιώσει την επιβατική κίνηση ιδιαίτερα των άγονων γραμμών.

Στη δύσκολη οικονομική περίοδο που οι μεγάλες αυξήσεις στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας, συνδυαζόμενες με τις αυξήσεις στην ενέργεια, τα καύσιμα και τα είδη διατροφής δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στη διαβίωση των πολυμελών οικογενειών, δεν νοείται να μην υπάρχουν εκπτώσεις για τους τρίτεκνους στα δρομολόγια για Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο, Σποράδες και Ιόνιο.

Ακολουθεί η Αναφορά του Βουλευτή και η επιστολή της Ένωσης.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

Για τους κ.κ. Υπουργούς

– Nαυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
– Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: Να στηριχθούν οι τρίτεκνες οικογένειες μέσω έκπτωσης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης καταθέτει ως Αναφορά για τους Υπουργούς Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων την επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.) με Αρ.Πρωτ.202/14-03-2023, δια της οποίας επαναφέρει το αίτημα θεσμοθέτησης εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις τρίτεκνες οικογένειες.

Στην επιστολή της η Ομοσπονδία αναφέρει ως σημαντική ανάσα για τη στήριξη των μεγάλων οικογενειών, αλλά και της επιβατική κίνησης ιδιαίτερα των άγονων γραμμών, την κατοχύρωση εκπτώσεων στα δρομολόγια των πλοίων. Ιδιαίτερα την περίοδο που οι μεγάλες αυξήσεις στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας, συνδυαζόμενες με τις αυξήσεις στην ενέργεια, τα καύσιμα και τα είδη διατροφής δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στη διαβίωση, είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν εκπτώσεις για τους τρίτεκνους στα δρομολόγια για Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο, Σποράδες και Ιόνιο.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.
Παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας σχετικά με την ανταπόκρισή σας στο δίκαιο αίτημα.

Αθήνα, 15.03.2023

Ο καταθέτων βουλευτής
Αλεξιάδης Τρύφων

======================================================================================================================================================================

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ

(Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε)

Αθήνα: 14-3-2023

Αρ. Πρωτ: 202

Προς

Τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη

Κοινοποίηση: – Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

– Υφυπουργό Οικογενειακής Πολιτικής και Δημογραφικού

κα Μαρία Συρεγγέλα

ΘΕΜΑ : « Προβλήματα τριτέκνων οικογενειών »

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

επανερχόμαστε ξανά και ζητάμε τη θεσμοθέτηση εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις οικογένειες μας, τους κατοίκους των Ελληνικών νησιών, τους γονείς των φοιτητών, τις οικογένειες που επιθυμούν να κάνουν διακοπές στα νησιά μας…

Επιμένουμε ξανά πως το θέμα της κατοχύρωσης εκπτώσεων στα δρομολόγια πλοίων για τις τρίτεκνες οικογένειες στα πλαίσια συγκεκριμένων μέτρων για τη στήριξη των μεγάλων οικογενειών αλλά και της τόνωσης της επιβατικής κίνησης, είναι σημαντική ανάσα για τις οικογένειες μας και στα πλαίσια του εφικτού για το Υπουργείο σας.
Αδιανόητο τα Δωδεκάνησα, το Βόρειο Αιγαίο , οι Σποράδες και το Ιόνιο να μην έχουν ισότιμη –και όχι ευνοϊκή- αντιμετώπιση , που μέχρι σήμερα δεν έχουν.

Οι αυξήσεις «φωτιά» στα εισιτήρια έρχονται να προστεθούν στις αυξήσεις στην ενέργεια , τα καύσιμα, τα είδη διατροφής και η ζωή μας γίνεται δύσκολη.
Δείξτε και εσείς την ευαισθησία που επιβάλλεται.

Επανερχόμαστε με μια σημαντική για εμάς και χωρίς κόστος για εσάς πρόταση: ήρθε η ώρα να πάρετε τις αποφάσεις για εκπτώσεις προς τις τρίτεκνες οικογένειες ιδιαίτερα τώρα που γίνονται οι Ρυθμίσεις – Συμφωνίες για τις Άγονες Γραμμές, ξεκινώντας από αυτά τα δρομολόγια!

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΟΤΤΕ