Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών-τριών Ιωνικού Νίκαιας (Σ.ΠΑ.Κ.Ι.Ν.) και στις τιμητικές βραβεύσεις παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών, αθλητών και παραγόντων που συνέβαλαν τα μέγιστα στην μεγάλη ιστορία του συλλόγου και για τους οποίους οι γειτονιές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού νιώθουν περηφάνια για την καταγωγή τους.
Ανάμεσά τους κι ο “δράκος” Παναγιώτης Γιαννάκης, που το μακρινό 1977 σαν αρχηγός της εφηβικής ομάδας του Ιωνικού κατακτούσε το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο Παναγιώτης ήταν από τα εφηβικά μας χρόνια το πρότυπο, το «καμάρι» μας, ο καλύτερος πρεσβευτής του Γυμνασίου Αρρένων Κορυδαλλού (που τότε στεγαζόταν στα κτίρια του Ηράκλειτου στο Δήμο Νίκαιας). Ένα χρόνο μεγαλύτερος από μας, σε μεγαλύτερη τάξη, τον καμαρώναμε όλοι για την αγωνιστική του δράση και πρόοδο και βέβαια για την απλότητα, το χαμόγελο και τη μεγαλοκαρδία του. Η πορεία του από τότε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ήταν ένα από τα βασικά θέματα της παρέας, όταν συναντιόμαστε.
Συγχαρητήρια στον Σ.ΠΑ.Κ.Ι.Ν. και ειδικά στον δραστήριο Πρόεδρό του Κώστα Αλεξανδρίδη και φυσικά στον φίλο και σύντροφο Γιάννη Κεφαλά, που επίσης βραβεύτηκε για τη μακροχρόνια προσφορά του και σε αυτόν τον τομέα.
Στην παρακάτω φωτογραφία το φύλλο αγώνα από μια αναμέτρηση που έμεινε στην ιστορία, στο κλειστό του Πλάτωνα. Τέτοιες μέρες σαν σήμερα (24/1/1981) Ιωνικός – Άρης 113 -114 στην παράταση, με τα ιερά τέρατα του ελληνικού μπάσκετ να σκοράρουν ακόμα… ο μεν Παναγιώτης για τον Ιωνικό 73 πόντους, ο δε Νίκος Γκάλης για τον Άρη 62…