Καλεσμένος σε εκπομπή του ACTION 24 ο Τρύφων Αλεξιάδης σχολίασε τη χαρακτηριστική ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση και την προσπάθεια απόκρυψης των ευθυνών της, με τη φράση:

«Έχουμε μια χώρα που έχουν πεθάνει πάνω από 5 χιλιάδες άτομα, έχουμε μια χώρα που η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει την πανδημία, έχουμε μια χώρα που η κυβέρνηση δεν μπορεί να τακτοποιήσει τα απλά θέματα των εμβολιασμών και να αντιμετωπίσει στοιχειώδη ζητήματα προγραμματισμού και προσπαθεί  να κρυφτεί πίσω από το τι λέει η αντιπολίτευση. Ας αναλάβει τις ευθύνες της, γιατί άλλα λένε οι ειδικοί και άλλα κάνει, γιατί κρύβει τα πρακτικά της Επιτροπής, γιατί δεν διευκρινίζει τι έγινε στη Θεσσαλονίκη, άλλα λέει ένας υπουργός, άλλα λέει ο περιφερειάρχης, άλλα λέει ο πρωθυπουργός στις συνεντεύξεις τους».

Σχετικά με την αυριανή συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε πως πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει στο μεγάλο ζήτημα της αντιμετώπισης του πρωτογενούς ελλείμματος των 14 δις και του ελλείμματος στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού.  «Τι θα κάνει η κυβέρνηση για να τα αντιμετωπίσει, όπως και τι θα κάνει για να αντιμετωπίσει συγκεκριμένες ανάγκες, ειδικά στον τομέα της Υγείας, υπάρχει ερωτηματικό μεγάλο».

Όσο για το «αγαπημένο θέμα» των καναλιών, που αφορά διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε πως «εμείς συζητάμε ανοιχτά και δημόσια όλες τις προτάσεις που υπάρχουν, δεν έχουμε καμία εσωστρέφεια. Έχουμε διάθεση να εκφράσουμε το μεγάλο κοινωνικό ρεύμα αγανάκτησης που υπάρχει και αποδεικνύεται στις δημοσκοπήσεις – αλλά δεν ακούγεται στα κανάλια – τη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εκπροσωπήσουμε αυτό το ρεύμα και όχι να εκπροσωπήσουμε ομάδες, ομαδούλες, τάσεις, ρεύματα κ.λπ.

Ειδικά αυτή τη στιγμή που η κοινωνία έχει τόσες μεγάλες ανάγκες, που εκφράζεται μεγάλη αγανάκτηση, μεγάλη οργή, που ο Πρόεδρος των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων δηλώνει ότι “η απογοήτευση των μικρομεσαίων μετατρέπεται πλέον σε αγανάκτηση” δεν είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μένει αδιάφορος, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει περιθώριο να ασχοληθούμε με οποιαδήποτε εσωστρέφεια, με κείμενα, προτάσεις κλπ. Έχουμε τις αποφάσεις της Κ.Ε., έχουμε τις αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου, καλύπτουν τη μεγάλη πλειοψηφία, θα τα κουβεντιάσουμε στο συνέδριο ανοιχτά και δημοκρατικά.

Η εσωστρέφεια στην αριστερά και οι ομαδοποιήσεις ήταν ίσως αυτό που πρωταγωνιστούσε σε μια Αριστερά που δεν διεκδικούσε την εξουσία. Τώρα είμαστε σε μια άλλη περίοδο και ειδικά όταν έχουμε μπροστά μας αυτή την κυβέρνηση, δεν μπορούμε να χάνουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο λόγω της εσωστρέφειας».

Κλείνοντας, απάντησε στο «έτερο αγαπημένο θέμα των ΜΜΕ» περί υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης από τον ΣΥΡΙΖΑ, προτείνοντας στον παρουσιαστή της εκπομπής να καλέσει κάποιον εκπρόσωπο της ΝΔ σχετικό με το αντικείμενο, ώστε να συζητήσουν εκτενέστερα για το ποιος και τι έκανε στα θέματα φορολογίας «ώστε να αποδειχτεί ότι το επιχείρημα που έχουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, μαθηματικά, οικονομικά, πολιτικά, δεν ισχύει».