Οι τελευταίες εξελίξεις με τη συνέντευξη Πατέλη, την έκθεση Πισσαρίδη και τις ενέργειες Βρούτση επιβεβαιώνουν τις παλαιότερες δηλώσεις Κύρτσου περί μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, ενώ διαψεύδουν τις τότε κυβερνητικές αντιδράσεις, δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης σε πρωινή εκπομπή του OPEN.

Προπομπός δυσμενών μέτρων και εξελίξεων, όπως το συνηθίζει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, μίλησε σήμερα για θυσίες που έρχονται, για πτώση εισοδημάτων και για εξαιρετικά δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα. Η κυβερνητική επιλογή επιβολής λιτότητας και επαναφοράς μνημονίων, δεν συνάδει βέβαια, τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης με την πληθώρα νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μέσω των οποίων προχωρά σε ελαφρύνσεις μεγάλων, πολύ μεγάλων εισοδημάτων και διαπλεκόμενων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Όσον αφορά τις κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας συμφέροντα και την περίπτωση «θερμού επεισοδίου», αποκαλυπτικός ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δήλωσε πως σε στρατιωτικό επίπεδο θα είμαστε μόνοι, επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αποστολάκη, τις οποίες καταδίκαζαν και διέψευδαν κυβερνητικοί κύκλοι.

Για τη σημαδιακή σημερινή ημέρα της 3ης του Σεπτέμβρη, ο Τρύφων Αλεξιάδης υπενθύμισε το βασικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» και τόνισε την αναντιστοιχία με τη στάση του ΚΙΝΑΛ, που «εδώ και ένα χρόνο μέσα στη Βουλή, ταυτίστηκε κοινοβουλευτικά με τη ΝΔ, ειδικά με αυτή τη ΝΔ».