Τα διεθνή μέσα εγκαλούν την κυβέρνηση, αλλά οι Financial Times, όπως και το FBI, δεν είναι όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ.

Σε αντίθεση με τις κυβερνητικές αναφορές περί νόμου και τάξης, ο Βουλευτής είπε πως ψηφίζουν χαριστικές διατάξεις μέσω των οποίων επιστρέφουν χρήματα, δεσμευμένα με νόμιμες διαδικασίες από τους οικονομικούς και τους ποινικούς εισαγγελείς, σε φοροφυγάδες, λαθρέμπορους και οικονομικούς απατεώνες. Για τέτοιου είδους μεγάλες υποθέσεις, ο χρόνος εξέτασης είναι πολύ μικρός, είπε, με τη συγκεκριμένη διάταξη αποδυναμώνουν, αντί να ενισχύουν τις διαδικασίες καταπολέμησης τέτοιων φαινομένων.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στα δημοσιεύματα και τις διαψεύσεις, περί πώλησης οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων σε ξένα funds, μίλησε για φαινόμενα απουσίας συντονισμού στην κυβέρνηση και χαρακτήρισε επικίνδυνες λογικές και παιχνίδια τέτοιου είδους αναφορές.

Κλείνοντας, στηλίτευσε τις αναφορές Υπουργού να προτρέπει αστυνομικά όργανα στη χρήση βίας για την επιβολή του νόμου και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν την Κυριακή στην ειρηνική πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.  

https://youtu.be/k_S-FK5t3tE