Την αντίθεση του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αχαΐας- Ηλείας – Κεφαλληνίας – Ζακύνθου στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για συγχώνευση της Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Μάρκου και Διονύσης Καλαματιανός.

Με κατάθεση Αναφοράς προς τον υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές ζητούν απαντήσεις για τις  καταγγελίες της ανακοίνωσης του Συλλόγου Εργαζομένων περί της κυβερνητικής πολιτικής συρρίκνωσης των δημοσίων δομών, η οποία στην περίπτωσή τους οδηγεί στην αποψίλωση σημαντικής για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες υπηρεσίας. Επιχειρώντας μια ιστορική αναδρομή, ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αχαΐας- Ηλείας – Κεφαλληνίας – Ζακύνθου αναφέρεται στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπου δεν υλοποιήθηκε κανένα σχέδιο συρρίκνωσης της συγκεκριμένης Δ.Ο.Υ., αλλά και στις ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ ότι όχι μόνο δεν θα συγχωνευθεί η Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών με την Α΄ Δ.Ο.Υ. Πατρών, αλλά θα αναβαθμιστεί σε Δ.Ο.Υ. Α΄ τάξης, οι οποίες κατέληξαν με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να κρύβεται και να αποφεύγει να τους συναντήσει.

Η ομόφωνη στάση όλων των τοπικών φορέων, δημοτικών αρχών, επιμελητηρίων και παραγωγικών φορέων της περιοχής εκφρασμένη με ψηφίσματα και συνελεύσεις για ανάγκη παραμονής της Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών, αλλά και αναβάθμισής της σε Δ.Ο.Υ. Α’ τάξης, συναντά την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης και την έλλειψη διαλόγου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αχαΐας- Ηλείας – Κεφαλληνίας – Ζακύνθου προειδοποιεί για τα πολλαπλά προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην καθημερινή εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, όσο και στη διεκπεραίωση υποθέσεων ελέγχου φοροδιαφυγής και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν απαντήσεις και ενημέρωση σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Οικονομικών.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

προς τον

κ. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Παρά τη βούληση εργαζομένων, τοπικών αρχών και φορέων, χωρίς διάλογο, η κυβέρνηση προχωρά στη συγχώνευση της Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών

Οι Βουλευτές Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης και Αχαΐας Αθανασία Αναγνωστοπούλου και Κωνσταντίνος Μάρκου καταθέτουν ως Αναφορά την ανακοίνωση  του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αχαΐας- Ηλείας – Κεφαλληνίας – Ζακύνθου (Αρ. πρωτ. 24/1-11-2021)μέσω της οποίας εκφράζουν την αντίθεσή τους στο κυβερνητικό σχέδιο συγχώνευσης της Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική συρρίκνωσης των δημοσίων δομών, επιχειρώντας μια ιστορική αναδρομή στις προσπάθειες του περί παραμονής δυο Δ.Ο.Υ. στην Πάτρα. Υπενθυμίζει την εκφρασμένη ομόφωνη βούληση των τοπικών δημοτικών αρχών, επιμελητηρίων και παραγωγικών φορέων της περιοχής όχι μόνο για ανάγκη παραμονής της Γ΄Δ.Ο.Υ. Πατρών, αλλά και αναβάθμισής της σε Δ.Ο.Υ. Α΄ τάξης, καθώς και τις ψεύτικες υποσχέσεις της σημερινής κυβέρνησης περί υλοποίησης του αιτήματος.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αχαΐας- Ηλείας – Κεφαλληνίας – Ζακύνθου δηλώνει κατηγορηματικά ότι η συγχώνευση με την αφαίρεση δέκα οργανικών θέσεων, η στέγαση σε ανεπαρκές κτίριο, τα επιδημιολογικά δεδομένα λόγω πανδημίας, το μέγεθος των διαθέσιμων χώρων για τη στέγαση του προσωπικού και η έλλειψη χώρου στάθμευσης για τους πολίτες, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα τόσο στην καθημερινή εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, όσο και στην διεκπεραίωση υποθέσεων ελέγχου φοροδιαφυγής και θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνη για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν την κυβέρνηση και την υπηρεσιακή ηγεσία της ΑΑΔΕ.

Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση.

Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας. 

Αθήνα, 02 Νοεμβρίου 2021

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Αλεξιάδης Τρύφων

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Μάρκου Κωνσταντίνος

Καλαματιανός Διονύσιος – Χαράλαμπος

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ