Με Αναφορά του προς τoν Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης φέρνει στη Βουλή το δελτίο τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας μέσω του οποίου εκφράζει την αντίδραση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών της πόλης για το διήμερο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους από την κυβέρνηση λόγω της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΔΑ» που μπορεί να έπληξε το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής, αλλά δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στη Νίκαια.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας διαμαρτύρεται για τη δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων, ημέρες που τα super-markets παρέμειναν ανοικτά, οι υπόλοιπες επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές. Στα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δύο χρόνια τώρα λόγω της πανδημίας, ήρθε να προστεθεί και το διήμερο αναίτιο κλείσιμο των επιχειρήσεων για την περιοχή της Νίκαιας και μάλιστα στο τέλος του μήνα όπου υπάρχουν  μαζεμένες οικονομικές υποχρεώσεις (ενοίκια μηνός, μισθός εργαζομένων, ασφαλιστικές εισφορές) χωρίς έσοδα και χωρίς ενίσχυση από το κράτος. 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας ζητά να δοθεί μια γενναία παράταση όλων των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, φροντίζοντας επιπλέον για κάποια οικονομική ενίσχυση της αναλογίας του διήμερου κλεισίματος των επιχειρήσεων ως αποζημίωση.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης ζητά απαντήσεις από τον Υπουργό Οικονομικών και ενημέρωση σχετικά με την ανταπόκρισή του στις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΡ. ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ