Καλεσμένος σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Antenna, ο Τρύφων Αλεξιάδης, βουλευτής Β’ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το προσχέδιο του προϋπολογισμού που πρόκειται να κατατεθεί τη Δευτέρα, δήλωσε πως θα αποκαλυφτούν οι ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ, με τη χαρακτηριστική φράση: Ο “μήνας του μέλιτος” των προεκλογικών υποσχέσεων τελειώνει με την κατάθεση του προϋπολογισμού.

Μιλώντας για το προσφυγικό θύμισε τις προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη διευθέτηση ενός πρωτόγνωρου προβλήματος, καθώς και τις υπερπατριωτικές κορώνες περί φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων που τώρα δεν ακούγονται, αλλά τότε λοιδορούσαν όποιους μιλούσαν για τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις μιας χώρας να ανταποκριθεί στους διεθνείς κανόνες δικαίου.

Το προσφυγικό, είπε, δεν ήταν ποτέ ένα πρόβλημα που το δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η νέα κυβέρνηση έκανε λάθος που μετέφερε τη μεταναστευτική πολιτική στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν τη διαχείριση της κατάστασης των προηγούμενων χρόνων και τις συνθήκες που εξασφάλισε πανελλαδικά για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Το πρόβλημα δεν είναι διμερές, τόνισε, αλλά η διεθνοποίησή του θα φέρει την όποια λύση, θυμίζοντας παράλληλα την ανθρωπιστική φύση του προσφυγικού, και τις αναφορές σεβασμού και αναγνώρισης του “ξένου” και στον ελληνικό πολιτισμό, αλλά και στην επικρατούσα χριστιανική θρησκεία.

Τέλος, δήλωσε δηκτικά έκπληκτος που παραμένουν προβλήματα με φυσικές καταστροφές, με το συνταξιοδοτικό, με το ασφαλιστικό, με το προσφυγικό κλπ. αφού η προπαγάνδα έλεγε πως “για όλα έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ”…