«Το εφιαλτικό άθροισμα που προκύπτει από το ποσόν των 21 δις ελλείμματος του προϋπολογισμού του 2020, προστιθέμενου στο – σύμφωνα με τις προβλέψεις – μεγαλύτερο από 20 δις έλλειμμα του φετινού προϋπολογισμού, καθώς και στο κόστος του νέου ασφαλιστικού που υπολογίζεται από 50-70 δις, αποτυπώνει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και όχι η κυβερνητική προπαγάνδα και τα δημοσιογραφικά φερέφωνά της».

Μιλώντας «Στο Κόκκινο 105.5», ο αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης περιέγραψε την οικονομική πραγματικότητα καθώς και την εμφανή αδυναμία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να δώσει λύσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά την προτροπή των αρμόδιων υπουργών προς τους πολίτες να …ψάξουν να βρουν τη φθηνότερη τιμή απέναντι στις μεγάλες ανατιμήσεις που έχουν ήδη φανεί.

Ειδικότερα αναφερόμενος στις ανατιμήσεις προέτρεψε την κυβέρνηση, αλλά και όσους ομιλούν για υποσχόμενες εξαγγελίες ελαφρύνσεων και παροχών, να φροντίσουν, αφού υπάρχει δυνατότητα, οι φορολογικές ελαφρύνσεις να αφορούν τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα. Έφερε δε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα, τη μείωση των φόρων στα καύσιμα, στην κίνηση και στη θέρμανση, που αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, τη μείωση της φορολογίας των καπνικών προϊόντων και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ στις μικρές και πολύ μικρές περιουσίες, που αντιστοιχούν ειδικά στην πρώτη κατοικία. «Κινήσεις που αν τις κάνουν θα δώσουν πνοή στην αγορά. Διότι θα κινηθούν περισσότερο τα αυτοκίνητα αν φτηνύνει το καύσιμο, άρα θα έχουμε περισσότερη κατανάλωση και θα έχουμε περισσότερα έσοδα για το δημόσιο μέσω της αύξησης της πώλησης των καυσίμων. Το ίδιο και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αν φτηνύνει το πετρέλαιο θέρμανσης, θα ξαναζεσταθεί ο κόσμος, θα μπορέσουν να αεριστούν καλύτερα χώροι οι οποίοι πρέπει να αερίζονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και θα ξαναλειτουργήσουν πολλά επαγγέλματα, που βγήκαν σε ανεργία ή επιχειρήσεις που έκλεισαν, λόγω του ότι σταμάτησαν να δουλεύουν τα καλοριφέρ σε πολλές πολυκατοικίες».

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του διαθέτουν μια εκκωφαντική διαχειριστική ανεπάρκεια που η προπαγάνδα και τα ψέματα δεν μπορούν πλέον να καλύψουν». Ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στην εύλογη απουσία δημοσκοπήσεων στις κυριακάτικες εφημερίδες, «όχι γιατί δεν έγιναν», αλλά και σε δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων που αποδομούν πλέον το φτιασιδωμένο προφίλ του πρωθυπουργού.

Υπήρξαν όμως και άλλα δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων, ανέφερε ο Τρ. Αλεξιάδης, που κατακαλόκαιρο, με τον κόσμο να λείπει σε διακοπές και χωρίς καμία ενημέρωση ή διαβούλευση, μιλούσαν για πολιτική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, να παρακάμψει με ταχύτατες διαδικασίες τις συμβατικές υποχρεώσεις της COSCO για ολοκλήρωση συγκεκριμένων έργων στο λιμάνι του Πειραιά μέχρι τον Αύγουστο του 2021 και χωρίς την εκπλήρωσή τους να της παραχωρήσει το υπόλοιπο των μετοχών του ΟΛΠ. «Ολέθρια κίνηση εις βάρος του ελληνικού δημοσίου και του δημοσίου συμφέροντος, που πρέπει να απασχολήσει την ελληνική δικαιοσύνη. Όπως έχω αναφέρει δύο φορές από το βήμα της Βουλής με τον πιο επίσημο τρόπο, πρόκειται περί παράβασης καθήκοντος και ελπίζω να υπάρχουν δικαστικοί σε αυτή τη χώρα που σέβονται τον ρόλο τους. Το θέμα της COSCO αφορά την περιοχή μας και να είναι σίγουροι όσοι στηρίζουν αυτές τις λογικές, ότι δεν πρόκειται να καθίσουμε φρόνιμοι, ούτε σιωπηλοί, ούτε θα περάσουν τα σχέδιά τους. Πολλές πολιτικές, επιχειρηματικές, νομικές, δυνάμεις μέσα και έξω από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, συντονίζονται και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν νέες αντιδράσεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε Αυγουστιάτικα, όταν ο κόσμος έλειπε σε διακοπές και όταν δεν έγινε καμία διαβούλευση και όταν δεν έγινε καμία ενημέρωση, δεν τηρήθηκε μία σύμβαση του ελληνικού δημοσίου με μία επιχείρηση. Μας ενδιαφέρει η ορθή ανάπτυξη και του Πειραιά και του Κερατσινίου και του Περάματος και της Σαλαμίνας, μας ενδιαφέρει να διασφαλιστεί και το δημόσιο συμφέρον, όπως και τα συμφέροντα των εργαζομένων,  των μικρομεσαίων, των επιχειρήσεων. Δεν θα δεχτούμε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, τις οποίες ξαναλέω τις έκαναν μέσα στον Αύγουστο. Αν αυτό δεν είναι παράβαση καθήκοντος, τι άλλο είναι παράβαση καθήκοντος;»

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για κυβερνητική κατηφόρα που έχει ξεκινήσει και δεν είναι δυνατόν να αντιστραφεί. Οι αλυσιδωτές αυξήσεις των προϊόντων, ο αντίκτυπος στην τσέπη του καταναλωτή- πολίτη δεν θα μπορέσει να κρυφτεί από την κυβερνητική προπαγάνδα. Χρέος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πανελλαδικά, να αναδείξουν τα καταστροφικά πλήγματα που επιφέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στους διάφορους τομείς, στην παιδεία, στην υγεία και να επιταχύνουν την πορεία αποδόμησης της.