Στην αποκάλυψη ότι πολλοί υγειονομικοί δημοσίων νοσοκομείων δεν έχουν πληρωθεί δεδουλευμένη εργασία πέραν του ωραρίου, η οποία επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, προχώρησε σε συνέντευξή του σε βραδινή εκπομπή του BLUESKY o αν. τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης δηλώνοντας πως είναι άδικο αυτοί που στηρίζουμε τη ζωή μας, να μην πληρώνονται για τη δουλειά που ήδη έχουν κάνει!

Με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά από ανάρτηση του κ. Μόσιαλου, τόνισε ότι δεν πρέπει να επιστρέψουμε σε μια λογική θρησκευτικού φονταμενταλισμού, φανατισμού και ρατσισμού και να θρέψουμε τέτοιες απόψεις που είναι μακριά από την λογική της αγάπης και της χριστιανικής θρησκείας. Πολύ σωστά η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναφέρει στο τέλος «με αγάπη, μακροθυμία και προσευχή, υπέρ των μισούντων και αγαπώντων ημάς». Από την άλλη όμως όσοι θέλουμε να πείσουμε, ειδικά για το θέμα των εμβολιασμών, δεν πρέπει με τον δημόσιο λόγο μας, να προκαλούμε με οποιονδήποτε τρόπο ένα χριστιανό, ένα μουσουλμάνο, ή ένα βουδιστή. Επειδή υπάρχουν αυτές οι ακροδεξιές λογικές, δεν πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε ώστε να τροφοδοτούμε τον φανατισμό τους.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην προεκλογική δέσμευση της ΝΔ για αυξήσεις μισθών διπλάσιες από τον ρυθμό ανάπτυξης. «Πότε θα υλοποιηθεί η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ;» Προειδοποίησε δε τον εκπρόσωπο της ΝΔ, ότι οι απαντήσεις του είναι διαφορετικές από όσα έλεγε η ΝΔ προεκλογικά και του υποσχέθηκε ότι την επόμενη περίοδο, τα όσα λέει στην εκπομπή θα τον εκθέσουν.

Ορισμένα μέτρα για την ακρίβεια είναι στα χέρια της κυβέρνησης και δεν υπάρχει δικαιολογία ότι οφείλεται σε διεθνείς παράγοντες. Όπως για παράδειγμα η μείωση φόρου στο καύσιμο κίνησης και θέρμανσης. Πρέπει λοιπόν να δούμε ότι όλη αυτή η συγκυρία, μας φέρνει μαζί με την πανδημία και τις οικονομικές εξελίξεις σε μια δυσμενή κατάσταση. Και το θέμα της ανόδου των τιμών όπως φάνηκε και από την συνάντηση του πρωθυπουργού με στέλεχος από τον χώρο των σούπερ μάρκετ, δεν είναι κάτι που τελειώνει σε λίγες μέρες. Είναι κάτι που το επόμενο διάστημα θα έχουμε επιδείνωσή του, και δυστυχώς λόγω του τρόπου που λειτουργεί η οικονομία μας έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Για ένα μέρος των επιχειρήσεων θα είναι καταστροφικό. Ορισμένες από αυτές τις επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να αντέξουν την άνοδο των τιμών. Τόνισε ότι είναι ταξική επιλογή της κυβέρνησης να μειώνει φόρους σε μεγάλα και πολύ μεγάλα εισοδήματα και περιουσίες και όχι στην έμμεση φορολογία που θα ευνοήσει άμεσα, φτωχά και μεσαία στρώματα.

Εξέφρασε την απορία του για ποιο λόγο άλλαξαν οι γενικοί γραμματείς καθώς η άποψη ότι έφυγαν για να πολιτευτούν δεν ευσταθεί για όλους. «Σε ότι αφορά την ακραία επιλογή της κ. Αγαπηδάκη η οποία με ανάρτησή της τον Δεκέμβριο του ‘16 είχε χρησιμοποιήσει απαράδεκτες εκφράσεις, επιβραβεύτηκε για αυτή την φρασεολογία, για αυτή την πολιτική της ακρότητα, η οποία δεν ήταν και η μοναδική γιατί μετά από ένα χρονικό διάστημα τον Απρίλιο του ‘17 χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό της χώρας εγκληματικά ανήθικο, χωρίς να προσκομίσει κάποιο στοιχείο για αυτά που έλεγε ή να τα αιτιολογήσει ή οτιδήποτε άλλο . Είναι μια πολιτική δικαίωση για τους ακραίους της Νέας Δημοκρατίας η επιλογή της στη συγκεκριμένη θέση».