Την ξεκάθαρη θέση του υπέρ των εμβολιασμών, την προτροπή του προς τους πολίτες να προβούν στον εμβολιασμό κατά του covid-19 για την προστασία της υγείας τους και την πεποίθησή του ότι συζητήσεις περί υποχρεωτικότητας, αμφιλεγόμενα κίνητρα και μέτρα εξαναγκασμού θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα εξέφρασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» στο KONTRACHANNEL ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε στην αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας από κυβερνητικής πλευράς, με χαρακτηριστικό παράδειγμα εργαζόμενου που του μετέφερε την ασφυκτική κατάσταση που βίωσε σε λεωφορείο της διαδρομής Νίκαια – Κερατσίνι κατά την επιστροφή από την εργασία του με τους επιβαίνοντες κυριολεκτικά στοιβαγμένους τον ένα πάνω στον άλλο. Ο Τρ. Αλεξιάδης απεύθυνε το ερώτημα «Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, για την μετάδοση της νόσου μέσα στο λεωφορείο;» ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην αντίθεση που εμφανίζεται με λεωφορεία να κυκλοφορούν υπερπλήρη με «ανθρώπους του μεροκάματου, που δεν πηγαίνουν για μπάνιο ή για διακοπές», ενώ αν οι ίδιες εικόνες αντί για λεωφορείο εμφανιστούν σε μαγαζί επιβάλλονται πρόστιμα, το μαγαζί κλείνει κ.λπ. Η διαχείριση της πανδημίας αποτελεί κρίσιμο μέγεθος και τα κυβερνητικά λάθη είναι τραγικά. Ο Τρ. Αλεξιάδης υπενθύμισε τις αστειότητες με τις κατά καιρούς θέσεις κυβερνητικών στελεχών για τη χρήση μάσκας, μίλησε για την αναγκαιότητα να υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια στις μετακινήσεις, κάλεσε δε τους κυβερνώντες να σοβαρευτούν, αλλά και τον παριστάμενο βουλευτή της ΝΔ να τον ακολουθήσει στην πλατεία του Μετρό στη Νίκαια την ώρα που οι εργαζόμενοι επιστρέφουν από τις εργασίες τους για να αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει στα μέσα μεταφοράς.

https://youtu.be/Ah1w3lLlUqs

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «τα γκάλοπ τα βλέπουμε στον δρόμο», φέρνοντας σαν παράδειγμα τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Υγείας Κερατσινίου από τον πρωθυπουργό, όπου όπως είπε «Είχε πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου που κατασκεύασε ο ΣΥΡΙΖΑ και εγκαινίασε ο κύριος Μητσοτάκης. Είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή αστυνομικών, δεν μπόρεσε να μαζέψει ούτε 10 πολίτες να τον χειροκροτήσουν. Είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή αστυνομικών για να τον προφυλάξουν από τη λαϊκή δυσαρέσκεια».

Ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για εικόνες που δεν θα παίξουν πουθενά, για μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις που επιστρατεύονται όπου πηγαίνει ο πρωθυπουργός, για ειδήσεις που αποκρύβονται όπως οι μεταφορές του πρωθυπουργικού ζεύγους με σκάφος του λιμενικού και το δείπνο σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο, ενώ «οι πραγματικές διαφορές στις δημοσκοπήσεις είναι σαν αυτήν στο Κερατσίνι σήμερα…»