Σχετικά με το σενάριο περί πρόωρων εκλογών, ο Τρύφων Αλεξιάδης, Βουλευτής Β’ Πειραιά και Αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, είπε πως «ο πρωθυπουργός δεν θα επιλέξει να κάνει εκλογές, αλλά οι πολιτικές συνθήκες που θα δημιουργηθούν θα τον αναγκάσουν να τις κάνει».

O Τρύφωνας Αλεξιάδης χαρακτήρισε «μεγάλο ερωτηματικό»  τον ανασχηματισμό, αφού σύμφωνα με τα διακινούμενα «είχαμε την καλύτερη κυβέρνηση των 200 τελευταίων χρόνων» και τόνισε πως «το θέμα δεν είναι η αλλαγή προσώπων στην κυβέρνηση, αλλά η αλλαγή πολιτικής στους διάφορους τομείς».

«Η κοινωνία πλέον, οι κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς διαμαρτύρονται και επισημαίνουν λάθη, αστοχίες, παραλείψεις, καθυστερήσεις . Ακόμα και στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ υπάρχουν άρθρα για την παραμονή υπουργών λόγω εξωτερικών παρεμβάσεων ή επειδή εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα», συνέχισε, παραπέμποντας τον παριστάμενο βουλευτή της ΝΔ που μίλησε για «λάσπη στον ανεμιστήρα», στα «δημοσιεύματα που περιγράφουν το πώς κάποιοι υπουργοί παρέμειναν στη θέση τους».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στη διαφορετική προσέγγιση που έχει προκύψει στο θέμα της τέλεσης των λειτουργιών στις εκκλησίες, είπε πως «στις μέρες μας με δεκάδες ανθρώπους να χάνονται καθημερινά, πρέπει να επικρατήσει πριν από όλα το θέμα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Σεβαστές οι θρησκευτικές απόψεις του καθενός, αλλά να θυμίσω πως στη χριστιανοσύνη βασικές αρχές είναι η αρχή της Αγάπης και η αρχή της Υπακοής, υπό αυτή την έννοια μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος και να βρεθεί λύση ώστε να μην οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις».

Κλείνοντας χαρακτήρισε αντιφατικά τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας που εξαγγέλλει η κυβέρνηση που «ενώ επιτρέπει τον συνωστισμό έξω από τα σχολεία, μια και “δεν κολλάει”,  κλείνει το μικρό μαγαζί της γειτονιάς που αγωνίζεται να επιβιώσει , πουλώντας ηλεκτρικές  θερμάστρες ή κουβέρτες , που κλείνει το τοπικό χαρτοπωλείο, αφού εκεί “κολλάει”,  την ίδια ώρα που επιτρέπει στα μεγάλα super markets να πωλούν τα ίδια ακριβώς ηλεκτρικά είδη και γραφική ύλη». Αναπάντητα τα ερωτήματα που προκαλούν τα επιλεκτικά κυβερνητικά μέτρα με τις αντιθέσεις και τις εξαιρέσεις τους, τα οποία αντί να ενώνουν τον κόσμο στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού, γιγαντώνουν το κλίμα δυσαρέσκειας.