ΠΗΓΗ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ Ρ/Σ “ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5”

Αυτή τη στιγμή στη γέφυρα του πλοίου είναι τα μέλη του πληρώματος τα οποία σε προηγούμενο χρονικό διάστημα το έριξαν στα βράχια, τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Τρύφωνας Αλεξιάδης, σχολιάζονται το ποιοι πολιτικοί και με βάση ποιες πολιτικές διαχειρίζονται την νέα κρίση με την πανδημία του κορονοϊού.

Στον Γιώργο Τραπεζιώτη ο κ. Αλεξιάδης τόνισε όταν η κρίση τελειώσει με πρωτοβουλία της Αριστερά πρέπει να αναδειχθούν στον δημόσιο διάλογο τα θέματα της Δημόσια Υγείας, και της ενίσχυσης του, της οικονομίας, του ρόλου των τραπεζών, της ΕΕ κτλ.

Και θα πρέπει να μπουν και ερωτήματα προς τη συντηρητική νεοφιλελεύθερη παράταξη γι’ αυτά τα ζητήματα και θα πρέπει να απαντηθεί αν όλα όσα έλεγαν για την ιδιωτική ασφάλιση και περίθαλψη έχουν κάποιο νόημα στην περίοδο της πανδημίας.

Τα λεγόμενα ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) που χρησιμοποίησε η ΝΔ στο προεκλογικό της πρόγραμμα που είναι; Που είναι η συμβολή του ιδιωτικού τομέα στον δημόσιο για την καταπολέμηση της πανδημίας αναρωτήθηκε ο κ. Αλεξιάδης. Που είναι ο ρόλος των ασφαλιστικών εταιριών και των ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων; Όλοι προστρέχουν στον δημόσιο τομέα, τόνισε ο βουλευτής.

Ο κ. Αλεξιάδης χαρακτήρισε «πολιτική ανεπάρκεια» τις εξαγγελίες υπουργών. Η αναστολή κάποιων υποχρεώσεων για τέσσερις μήνες δεν δίνει καμιά λύση στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους. Πως θα μπορέσουν πολίτες και επιχειρήσεις να πληρώσουν τέσσερις μήνες μετά τις υποχρεώσεις του;

Ο βουλευτής σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο αριθμός των ΑΦΜ που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο έχει αυξηθεί και η ανεργία έχει αυξηθεί και αυτά ίσχυαν πριν την πανδημία.