Στις εικόνες «ανομίας και αταξίας» που έχουν πλημμυρίσει τα social media με τις αποκρουστικές μεθόδους δράσεις αστυνομικών, αντίθετες με το αφήγημα περί «νόμου και τάξης» της κυβέρνησης, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά , Τρύφων Αλεξιάδης, κατά τη χθεσινοβραδινή παρουσία του στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του Blue Sky.

Μιλώντας για πλήθος επώνυμων καταγγελιών, κατά του φαινομένου της αστυνομοκρατίας και της ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας το τελευταίο χρονικό διάστημα, δήλωσε πως τέτοιοι μέθοδοι δεν έχουν καμία σχέση με δημοκρατικό πολίτευμα.

Αναρωτήθηκε αν οι εξευτελιστικές εικόνες που καταγράφονται μπροστά στις κάμερες, είναι αποτέλεσμα εντολών και πολιτικής κατεύθυνσης , καθότι δεν συνάδουν με τον ρόλο της αστυνομίας καθώς όπως είπε «Τιμώ και σέβομαι τον ρόλο της ελληνικής αστυνομίας και τον έχω στηρίξει δημόσια, γιατί έχω συνεργαστεί ως αναπληρωτής Υπουργός με την οικονομική αστυνομία».

Όσο για τα περί έρευνας, ΕΔΕ και απόδοσης ευθυνών ο Βουλευτής αναφέρθηκε στα αιματηρά γεγονότα της πορείας του Πολυτεχνείου το 1980 με τις δολοφονίες των Κουμή, Κανελλοπούλου, θύματα της αστυνομικής βίας για τα οποία δεν έγινε απολύτως τίποτα, και  κανείς δεν οδηγήθηκε ούτε σε προανακριτική διαδικασία, προβλέποντας ότι και για τα τωρινά γεγονότα καμία έρευνα δεν θα οδηγηθεί πουθενά. Η βαρβαρότητα βέβαια έχει την κάλυψη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθότι όπως είπε, επιτρέπει απαράδεκτα σε αστυνομικά όργανα μη φέροντας τα διακριτικά τους να βιαιοπραγούν απέναντι σε πολίτες και να προβαίνουν σε συλλήψεις.

Οι ερωτήσεις που ακολούθησαν προς τον εκπρόσωπο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Μπαλάσκα, είχαν και την αποκάλυψη, «την είδηση της ημέρας», όπως τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης, ότι τα αστυνομικά όργανα που διαπράττουν τις βαρβαρότητες είναι γνωστά. Συγκεκριμένα ο κ. Μπαλάσκας απάντησε «Για κοιτάξτε με λίγο στα μάτια και πείτε μου, ξέρουμε ή δεν ξέρουμε; Δεν τους ξέρουν ήδη; Λέτε ότι στην αστυνομία δεν ξέρουμε ποιοι είναι; », συνεχίζοντας με γελάκια από τη μια να καλύπτει τον εξευτελισμό, τα ξεγυμνώματα, τον αυταρχισμό και την εκτροπή προς το φασισμό που είδαμε όλοι μπροστά στις κάμερες, αλλά από την άλλη να κάνει γνωστό πως οι δράστες είναι γνωστοί στο Υπουργείο, κάνοντας φύλλο και φτερό την προπαγάνδα με την επίδειξη «ευαισθησίας» περί διεξαγωγής ΕΔΕ.