Όταν οι ερωτήσεις επιζητούν απαντήσεις, η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης γίνεται θρύψαλα

Έτσι και στη σημερινή πρωινή εκπομπή του OPEN, στην ερώτηση του Τρύφωνα Αλεξιάδη προς την Υπουργό Νίκη Κεραμέως, αν έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες καθαρίστριες για τις σχολικές μονάδες, με αφορμή την πανδημία και το άνοιγμα των σχολείων, το πλαστό κλίμα της ετοιμότητας και της κανονικότητας πήγε περίπατο και η “απάντηση” παρέπεμψε σε αρμοδιότητα άλλου Υπουργείου…

Η σύγκριση των πολιτικών πρακτικών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο δημόσιο τομέα, που επιχειρήθηκε από τον βουλευτή Μαρκόπουλο της ΝΔ, δεν αντέχει σε κριτική καθώς το πρόσφατο παρελθόν της ΝΔ με τις απολύσεις γιατρών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών από το δημόσιο κ.λπ. υπενθυμίζει τα γεγονότα.

Το δε επιχείρημα περί επιδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής στις δημοσκοπήσεις των μέσων ενημέρωσης, κατερρίφθη παταγωδώς με την παρουσίαση από τον Τρ. Αλεξιάδη του πρωτοσέλιδου της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” της 5ης Σεπτεμβρίου, που καταγράφουν σε δημοσκόπηση το 53% των πολιτών να θεωρεί τα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία ανεπαρκή.

Σχετικά με τις εξαγγελίες που ακούγονται από τα κυβερνητικά στόματα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετηθεί συνολικά μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού σήμερα στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης, υπενθυμίζοντας ότι άλλο οι δηλώσεις και άλλη η πραγματικότητα όταν στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις του αν υπόκεινται σε κατασχέσεις και σε συμψηφισμούς με φορολογικές υποχρεώσεις τα κουτσουρεμένα αναδρομικά των συνταξιούχων, δεν έχει υπάρξει απάντηση.

Κλείνοντας επέκρινε τις μεταμορφώσεις του κυβερνητικού αφηγήματος στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που παρουσίαζε αρχικά πως “όλα είναι τακτοποιημένα και δεν υπάρχει πρόβλημα… μετά βγήκαν δημοσιεύματα για 5.000 πλειστηριασμούς… μετά ξαφνικά χθες ανακοινώθηκε ότι οι τράπεζες δεν θα προχωρήσουν σε αυτό μέχρι τέλος του χρόνου… μετά αυτό το πήραν πίσω κ.λπ.” χαρακτηριστικό του ξεφτίσματος του φιλοτεχνημένου φιλολαϊκού προφίλ της ΝΔ.

Το αποτέλεσμα δε της ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, ο αναβρασμός στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, δείχνουν πως “έρχεται πολιτικό φθινόπωρο για τον κ. Μητσοτάκη και ακολουθεί βαρύς χειμώνας” .

Ενδεικτικό της νευρικότητας στη δεξιά πολυκατοικία οι αναφορές του βουλευτή Μαρκόπουλου για “κοράκια του ΣΥΡΙΖΑ” που δείχνουν όχι μόνο την απουσία επιχειρημάτων απέναντι στην κριτική, αλλά και την έλλειψη πολιτικού πολιτισμού.