Με ηχηρή παρέμβασή του σε κοινή συνεδρίαση Επιτροπών της Βουλής για θέματα περιβάλλοντος, ο Τρύφων Αλεξιάδης έφερε στη Βουλή την αποκάλυψη της δημοτικής κίνησης Πειραιάς για Όλους με επικεφαλής τον Nikos Belavilas και ζήτησε από τον παριστάμενο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να σταματήσει το έγκλημα της κατεδάφισης του ιστορικού κινηματογράφου – θεάτρου «Χάι Λάιφ» στο κέντρο του Πειραιά.

Η ιστορική αίθουσα, χαρακτηρισμένη ως διατηρητέα από το 1986, όπως κατήγγειλε ο Βουλευτής, με απόφαση του υφυπουργού ΥΠΕΝ Δημ. Οικονόμου, κυριολεκτικά στα κρυφά στις 15/10/2020 αποχαρακτηρίστηκε, με αποτέλεσμα τη σημερινή καταστροφή της σκηνής, της αίθουσας και των θεωρείων ενός από τα λίγα εναπομείναντα στολίδια του Πειραιά.

Η μετατροπή του σε πολυκατάστημα ρούχων αποτελεί όνειδος για την πολιτιστική ιστορία του Πειραιά, «υπάρχουν κεντρικές, αλλά και τοπικές ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν» τόνισε ο Τρύφων Αλεξιάδης και κάλεσε την ηγεσία του ΥΠΕΝ «ακόμη και τώρα την τελευταία στιγμή, να σταματήσει αυτό το έγκλημα».