Με Αναφορά του προς τoυς Υπουργούς Υποδομών Μεταφορών και Εσωτερικών ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης φέρνει στη Βουλή την κοινή επιστολή των Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.), Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (Β.Ε.Π.) και Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς (Σ.Β.Α.Π.) σχετικά με την κατασκευή του Οδικού Έργου Σχιστού και την Ολοκλήρωση της Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω.

Στην επιστολή τους οι τρείς επαγγελματικοί φορείς του Πειραιά περιγράφουν την αυξανόμενη ένταση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην περιοχή και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες, υπενθυμίζοντας τη μεγάλη οικονομική και περιβαλλοντική αξία του έργου, το οποίο παρά τις εξαγγελίες δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Το Έργο συνίσταται στην κατασκευή τριών ανισόπεδων κόμβων και την ολοκλήρωση της Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω, μήκους μόλις 1,4 Km. Είχε ενταχθεί στον Προγραμματισμό της πρώην Περιφερειακής Διοίκησης Αττικής, εντάχθηκε εκ νέου στο Πρόγραμμα Έργων της νέας Περιφερειακής Διοίκησης Αττικής και παρά τις εξαγγελίες, αλλά και διοικητικές πράξεις περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την κατασκευή του, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Η δαπάνη κατασκευής προβλέπεται μικρότερη των 50 εκατ. ευρώ και η απόσβεσή του μικρότερη των δύο ετών, αναφέρουν οι φορείς, κάνοντας έκκληση για την άμεση ανανέωση των Περιβαλλοντικών Όρων που έληξαν την 31/12/2019 καθώς υπάρχει κίνδυνος το έργο να απολέσει άμεσα την ωριμότητά του.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης ζητά απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς και ενημέρωση σχετικά με την ανταπόκρισή τους στο αίτημα των φορέων περί άμεσης προκήρυξης του έργου.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ