Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Τρύφωνα Αλεξιάδη σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ:

«Να εγκαταλείψει την αυταρέσκεια κι ενώ ξεπερνάμε τους 100 νεκρούς την ημέρα, να σταματήσει η κυβέρνηση να στέλνει συγχαρητήρια στον εαυτό της».

«Αδυνατούν να καταλάβουν οι υπουργοί τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία, καταθέτουν προϋπολογισμό με μηδενική αύξηση στον τομέα της υγείας, ενώ κόπτονται ότι τον έχουν ενισχύσει. λένε πως δεν θα πληρώσουμε παραπάνω φόρους και στον προϋπολογισμό αναγράφεται πως θα πληρώσουμε 3, 5 δις περισσότερους φόρους».

«Να δώσουν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, ώστε να δούμε αν ακολουθούν τις προτάσεις των γιατρών, γιατί πρόσφατα ακούγαμε ότι στα σχολεία δεν κολλάει, τώρα ξαφνικά ότι στα σχολεία κολλάει, σε λίγο που θα τα ανοίξουν ξανά θα ανακαλύψουν ότι πάλι δεν κολλάει…»

«Εμείς επιδιώκουμε την εθνική συνεννόηση, την οποία η κυβέρνηση δεν θέλει. Προτείναμε τον πολιτικό διάλογο, τη σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, προτείναμε διακομματικό υπουργό Υγείας».

«Πρόταση και ερώτηση προς την κυβέρνηση:

τα στελέχη των φαρμακευτικών εταιρειών και των ιδιωτικών νοσοκομείων πρόκειται να δουν μειώσεις στους φόρους τους, στους ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες θα δώσουμε απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης για το 2021;;;

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα έχουν απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης, θα έχουν έκπτωση στα τέλη κυκλοφορίας τους;;;»