Με Αναφορά του προς τoν Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης φέρνει στη Βουλή τα καίρια αιτήματα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.) για την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έτους 2020 και την προαιρετική  χρήση του myDATA για το έτος 2021.

Με δεδομένο  ότι η λειτουργικότητα του συστήματος έγινε εφικτή μόλις στις 7 Ιουλίου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ζητά  από το Υπουργείο Οικονομικών να μεριμνήσει έτσι ώστε να δοθεί παράταση για την προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων καθώς  οι λογιστές-φοροτεχνικοί κλήθηκαν ουσιαστικά να υποβάλλουν τον τεράστιο όγκο των δηλώσεων, μέσα σε μόλις 2 μήνες (Ιούλιο- Αύγουστο) όπου πολλοί φορολογούμενοι έκαναν χρήση των καλοκαιρινών  αδειών.

Επίσης προτείνει η φετινή χρονιά να είναι προαιρετική για τη χρήση του myDATA, λόγω των πολλαπλών υποχρεώσεων που ανέλαβαν μέσα στην πανδημία οι λογιστές καθώς και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη χρήση του myDATA.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης, ζητά απαντήσεις από τον Υπουργό  Οικονομικών και ενημέρωση σχετικά με την ανταπόκρισή του στα αιτήματα του ΟΕΕ.