Την επιστολή της Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά μέσω της οποίας οι εκπαιδευτικοί ενημερώνουν, ενώ παράλληλα εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για τα προβλήματα των εκπαιδευτικών δομών των φυλακών Κορυδαλλού φέρνει στη Βουλή με Αναφορά του προς την Υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης.

Η υποστελέχωση (με ελάχιστους μόνιμους αποσπασμένους και καθυστερημένα τοποθετημένους ωρομίσθιους καθηγητές που δεν καλύπτουν τα κενά στο 2ο ΣΔΕ Κορυδαλλού και στο 2ο ΔΙΕΚ Κορυδαλλού), η υποχρηματοδότηση (τρία χρόνια χωρίς χρηματοδότηση με ελλείψεις που φτάνουν πια στο χαρτί και στα μελάνια), οι συνεχείς μεταγωγές των μαθητών του ΣΔΕ και του ΙΕΚ σε άλλες φυλακές, όπως και η μη ίδρυση σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων όπως όριζε ο νόμος 4521/18, αναφέρονται ως τα βασικότερα προβλήματα.

Ας σημειωθεί ότι για το τελευταίο, για την αναγκαιότητα ύπαρξης σχολικών μονάδων στις φυλακές Κορυδαλλού, τη μη εφαρμογή του νόμου και την υποστελέχωση, με πρωτοβουλία του Τρ. Αλεξιάδη, 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν καταθέσει ερώτηση από την 5η Δεκεμβρίου 2019 (!) με  το Υπουργείο Παιδείας να κωφεύει και να μην έχει απαντήσει για το θέμα.

https://tinyurl.com/3w8tukw2

https://tinyurl.com/594buuvp

Η ΕΛΜΕ Β’ Πειραιά παραθέτοντάς τα παραπάνω προβλήματα ως βασικό ανασταλτικό παράγοντα για την απρόσκοπτη εκπαίδευση της ευάλωτης ομάδας των κρατουμένων ζητά:

  • Την άμεση κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών σε ΣΔΕ και ΔΙΕΚ και την επαρκή τους χρηματοδότηση.
  • Να τηρείται ο σωφρονιστικός κώδικας σε ό, τι αφορά και επηρεάζει την εκπαιδευτική πορεία των μαθητών
  • Να ιδρυθούν στις φυλακές Κορυδαλλού όσες σχολικές μονάδες είναι απαραίτητες για να καλύψουν τις ανάγκες των κρατουμένων μαθητών.
  • Να εξαιρεθούν οι κρατούμενοι μαθητές από την τράπεζα θεμάτων.

Ο Τρ. Αλεξιάδης συντασσόμενος με τη δυσαρέσκεια και τους προβληματισμούς της ΕΛΜΕ Β΄ Πειραιά ζητά από την Υπουργό Παιδείας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών των φυλακών Κορυδαλλού.

Επισυνάπτεται η αναφορά του Τρ. Αλεξιάδη και η επιστολή της ΕΛΜΕ Β΄ Πειραιά.

Η αναφορά του Τρ. Αλεξιάδη και η επιστολή της ΕΛΜΕ Β΄ Πειραιά.