Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στην Προανακριτική Επιτροπή με την κατάθεση Φρουζή, σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, ο Βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, μίλησε για συγκεκριμένη προσπάθεια όχι μόνο στελεχών της ΝΔ αλλά και δημοσιογραφικών μέσων, να πείσουν πως δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis. Αντικρούοντας τις στοχευμένες διαρροές και  το σενάριο περί “σκευωρίας Παπαγγελόπουλου”,  θύμισε πως ο ο ίδιος ο κ. Φρουζής, που διοργάνωνε προεκλογικά τραπέζια υποστήριξης στον κ. Μητσοτάκη, αντίθετα με τα λεγόμενα, είχε κληθεί ήδη δυο φορές από τις δικαστικές αρχές, ενώ επιβεβαίωσε ότι στις συναντήσεις του με την κ. Τουλουπάκη δεν υπήρξε καμία πίεση για αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα.

                Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο σκάνδαλο, τονίζοντας την εξέλιξή του: έρευνες ξένων υπηρεσιών – μεταβίβαση εγγράφων στις ελληνικές δικαστικές αρχές –  αποστολή θέματος στη Βουλή, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που είχαν ψηφίσει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – αποστολή στην ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη – αποφάσεις της περί παραπομπής. Σχολίασε μάλιστα ότι κάποιες φορές, η μη παραπομπή οφείλεται στη μη τεκμηρίωση και όχι στη μη εμπλοκή, θυμίζοντας περιπτώσεις από το πρόσφατο παρελθόν, όπου πολιτικοί αθωώθηκαν από Επιτροπές, αλλά στο τέλος κατέληξαν στις φυλακές.

                Στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, αποδομώντας το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ περί “νόμου και τάξης” και περί “φοροελάφρυνσης της μεσαίας τάξης”, αναφέρθηκε από τη μια στη χαριστική διάταξη που έφερε και ψήφισε η ΝΔ, προς χάριν των φοροφυγάδων, των λαθρεμπόρων και των οικονομικών απατεώνων, και από την άλλη στα νέα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα, προς χάριν των πλουσίων και των πολύ πλουσίων.

                Τόνισε μάλιστα πως σύντομα, μέσα στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει τα στοιχεία που θα δείχνουν τι κρύβεται πίσω από τη διάταξη και ποιοι ευνοούνται από την αποδέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων, που είχε επιβληθεί ύστερα από εισαγγελικές παραγγελίες,  λόγω των εκκρεμών υποθέσεών τους.

Όσο για τις προεκλογικές “φοροελαφρύνσεις της μεσαίας τάξης”, ανάφερε πως στο μεν ασφαλιστικό θα υπάρξει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε μεγάλο αριθμό αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών και άλλων κατηγοριών, στο δε φορολογικό, η πολιτική της κυβέρνησης φαίνεται από το ανώτατο όριο των 20.000 €, για το συλλογή αποδείξεων ίσων με το 30% του εισοδήματος, πολιτική που ευνοεί τα μεγάλα εισοδήματα και όχι τους φτωχούς ή τα μεσαία τάξη.

https://youtu.be/I3DD9RGSSD4