«Είναι πολύ δύσκολες στιγμές, δεν είναι η ώρα για πολιτικές αντιπαραθέσεις, είναι η ώρα που ακούμε τους επικηδείους των θυμάτων… Βεβαίως και να διερευνηθούν όλες οι ευθύνες στο πολιτικό πεδίο και η Δικαιοσύνη να τις αποδώσει, αλλά σε επόμενο στάδιο μετά τις κηδείες. Θα πρέπει όμως να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και όχι να της κάνουμε υποδείξεις» τόνισε ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον STATUS FM με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών.

«Στο τέλος της ημέρας όμως πρέπει να εξασφαλίσουμε ασφαλείς μεταφορές σε όλα τα επίπεδα και να έχουμε μέσα σταθερής τροχιάς που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της χώρας και την ενίσχυση της οικονομίας» συμπλήρωσε.

«Υπάρχουν κόμματα που έχουν πολύ βαριές πολιτικές ευθύνες και μακάρι με την ψήφο του ο πολίτης να τις είχε αποδώσει… Εύχομαι να το δούμε στις επόμενες εκλογές…» τόνισε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστήριξε πως «όπως όλοι οι δημοσιογράφοι, όλοι οι πολιτικοί έτσι και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι το ίδιο. Υπάρχουν κάποιοι που δεν τιμούν τον όρκο και τον ρόλο τους, αλλά υπάρχουν και άλλοι που το κάνουν. Σε δημοσίους υπαλλήλους πήγαν οι τραυματίες του δυστυχήματος, σε δημοσίους υπαλλήλους στέλναμε τους αρρώστους με κορωνοϊό… Δεν είμαι υπέρ ενός σοβιετικού μοντέλου, πρέπει να υπάρχει και ιδιωτικός και δημόσιος τομέας και να έχουμε ισχυρούς κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς για να γίνεται σωστά η δουλειά».

«Προτρέπω όλους τους υπουργούς που θα παραδώσουν, να δώσουν μια πλήρη καταγραφή για το τι παρέλαβαν και το τι θα παραδώσουν, όπως ακριβώς έκανα και εγώ… Πρέπει να υπάρξει πλήρης καταλογισμός πολιτικών ευθυνών, εμείς έχουμε αναρτήσει πλήρη απολογισμό της κυβερνητικής μας θητείας……» είπε και συνέχισε:

«Πρέπει να γίνουν μεγάλα βήματα στα θέματα ασφάλειας. Μη συζητάμε το αυτονόητο. Για την επόμενη μέρα το πολιτικό σύστημα πρέπει να μιλάει πολύ για το μέλλον και λίγο για το παρελθόν. Χρειαζόμαστε ισχυρούς κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα ελέγχουν την ασφάλεια των μεταφορών, το πως λειτουργούν τα νοσοκομεία, οι εφορίες, τα πάντα…»

Ακούστε αναλυτικά