«Ομολογία ήττας» χαρακτήρισε τις δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ, ο Τρύφων Αλεξιάδης, «όταν ενώ ανήκουν σε κόμμα που είναι στην κυβέρνηση, μιλούν για δεύτερες και τρίτες εκλογές». Σε συνέντευξή του στο HIGH TV ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Β’ Πειραιά περιέγραψε τον Κυρ. Μητσοτάκη ως «τον πρώτο πρωθυπουργό μετά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που βουλευτές και υπουργοί του βγαίνουν και εξαγγέλλουν πρόωρες εκλογές πριν από τον ίδιο».

Αναφερόμενος στην εμπειρία που αποκόμισε με τη διήμερη περιοδεία του σε Ηλεία και Αχαΐα, μίλησε για προτροπές των πολιτών για πιο δυναμική αντιπολίτευση και τόνισε «πως ήρθε η ώρα οι κυβερνώντες να πληρώσουν για τα παραμύθια που πουλούσαν και τα ψέματα για επιστροφές …600 ευρώ, για …εισαγόμενο πληθωρισμό, για ανυπαρξία …δημοσιονομικού χώρου, ενώ κάλλιστα μπορούσαν και μπορούν να αντιγράψουν μια σειρά ενεργειών με τις οποίες άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν σε μεγάλο βαθμό το κύμα της ακρίβειας. Ας αντιγράψουν την Ισπανία στη μείωση του ΦΠΑ, τη Γερμανία στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, άλλες χώρες στον έλεγχο της αισχροκέρδειας κ.λπ. Δεν είναι δυνατόν  η βενζίνη από το διυλιστήριο στη χώρα μας να πωλείται πιο ακριβά από τη βενζίνη σε ένα πρατήριο της Γερμανίας».

Ο Τρ. Αλεξιάδης χαρακτήρισε πολιτική επιλογή την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, επιλογή που απουσιάζει από την πολιτική της ΝΔ και κάλεσε για άλλη μια φορά όποιο κυβερνητικό στέλεχος επιθυμεί σε αντιπαράθεση για το τι έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για αυτά τα ζητήματα και τι γίνεται τώρα. Υπενθύμισε δε ότι στις πρόσφατες ερωτήσεις του στη Βουλή ακόμη και περί τεχνικών θεμάτων, «όπως για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των ενεργειών – που ξεκίνησαν επί ΣΥΡΙΖΑ – για την τοποθέτηση GPS σε όλα τα μέσα μεταφοράς καυσίμων, την ολοκλήρωση του  συστήματος ιχνηθεσίας και την ολοκλήρωση του συστήματος εισροών – εκροών, ξεκινώντας από τα διυλιστήρια και όχι από τα βενζινάδικα, η μοναδική απάντηση που υπήρξε από τους παρόντες, τον διοικητή της ΑΑΔΕ, τον υπουργό και τον υφυπουργό Οικονομικών ήταν “μούγκα στη στρούγκα”».

Ερωτώμενος για το θέμα των εκλογών, μίλησε με βεβαιότητα για πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τόνισε πως «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να έχουμε τη μεγαλύτερη διαφορά από τη ΝΔ, για τον σχηματισμό μιας ισχυρής κυβέρνησης». Έπλεξε το εγκώμιο του συστήματος της απλής αναλογικής, πάγιο αίτημα του κόσμου της προόδου που αποβλέπει σε κυβερνήσεις συνεργασίας πάνω σε ένα κοινό πρόγραμμα λέγοντας «ειδικά για τον καθένα που κατεβαίνει στις εκλογές, όταν ζητάει απλή αναλογική, αυτό σημαίνει κυβερνήσεις συνεργασίας». Χαρακτήρισε πρωταρχικό θέμα τη συμφωνία μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων σε ένα κοινό πρόγραμμα και συνακόλουθο ποια πρόσωπα θα το υλοποιήσουν.

Κλείνοντας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Β’ Πειραιά που στις προηγούμενες εκλογές είχε φτάσει το ποσοστό 38%, τώρα έχει βάλει στοίχημα να ξεπεράσει το 40 % και να στείλει το μήνυμα της πρωτοπορίας.